'Bedeli ne olursa olsun Önderliği özgürleştireceğiz'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun amacına ulaşamadığına dikkat çeken HPG gerillaları, bedeli ne olursa olsun fiziki özgürlüğünü sağlayacaklarını belirtti.

HPG gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komploya ilişkin ANF'ye konuştu.

Uluslararası komployu kınayan Bahoz Licê, komplocu güçlerin yıllarca Kürt Özgürlük Hareketini bitirmek için girişimlerde bulunduklarını ama tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirtti. 
Bu güçlerin daha sonra uluslararası komplo yöntemini seçtiğini hatırlatan HPG'li Bahoz Licê, "Çünkü Önderliğin fikirlerinden korktular. Rêber Apo medeniyetin başlangıcından itibaren büyüyen ve dönemin kronik hastalığı olan köleliğe karşı çıkmıştır. Önderliğimiz bu temelde PKK'ye olan ihtiyacı gördü ve partiyi kurdu.

PKK'nin kurulması, insanlığı mevcut durumundan kurtarmak için tarihi bir cevaptır. PKK, insanlık için yeni ve özgür bir yaşamı hedefliyor. PKK, bugün insanlığı umudu oldu. Bu yüzden halklar da alanlarda PKK'ye sahip çıkıyor. Gerilla olarak Önderliği eleştirilerini esas alıyoruz. Bu temelde Demokratik Modernite gerillacılığını geliştireceğiz. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına gerçekleştirdiği saldırılar yaşadıkları başarısızlığı yansıtmaktadır. Düşman gerillaya karşı savaşamıyor. Tarihi bir yenilgi yaşıyorlar. Bizler de zafer sözümüzü yineliyoruz ve bedeli ne olursa olsun, Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Kürt halkı ve gerillalar olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" dedi.

'ÖNDERLİĞİN FİKİRLERİ KÜRDİSTAN'DA HER EVDE BİLİNİYOR'

Komplocu güçlerin 23 yıldır ağır tecrit uygulamalarına rağmen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın iradesini kırmayı başaramadıklarını vurgulayan HPG gerilla Çekdar Goyî ise, "Uluslararası komplonun üzerinden 23 sene geçti ama komplocu güçler amacına ulaşamadı ve Rêber Apo'nun özgür fikirlerini engelleyemedi. Bu güçler Önderliğin fikirlerinin halka ulaşmasını istemediği için ağır bir tecrit uyguluyorlar. Ancak fikirleri İmralı'nın duvarlarını aşmış ve bugün Kürdistan'da her evde biliniyor. Önderliğin fikirleri evrensel boyuta ulaşmış ve buna engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Şimdi Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünün zamanıdır. Gerillalar olarak 2022'de bu kararlılıkla hareket edeceğiz" diye konuştu.

'DÜŞMAN İRADEMİZİ KIRAMAZ'

Arap halkından olan Dêrazorlu HPG gerillası Kemal Dêrazor da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sadece bir halk için değil tüm ezilen halklar için mücadele ettiğine dikkat çekti. Komplocu güçlerin Öcalan'ın özgür fikirlerinin yayılmasını istemedikleri için böyle bir komplo gerçekleştirdiklerine değinen gerilla Kemal Dêrazor, devamla şunları belirtti: "15 Şubat bizim için kara bir gündür. Bu komploda yer alanları kınyoruz. Önder Apo'nun tutuklanmasını asla kabul etmeyeceğiz. Önder Apo'nun gerillaları olarak her zaman direneceğiz ve işgalci devlete karşı sonuna kadar savaşacağız. Kimse irademizi kıramaz. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Yoldaşlarımız şu an Avaşîn, Metîna ve Zap'ta düşmana karşı amansız bir direniş sergiliyor. Türk devleti bu tekniklerle irademizi kıramaz, zafer bizim olacaktır."