Bedlîs ve Wan’da gözaltı sayısı 40'ı aştı

Bedlîs ve Wan'daki siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 40’ı aştı.

Bedlîs’in Xîzan, Tetwan ilçe merkezi ile köyleri, Wan merkez ve Westan ilçesine bağlı Geliyê Karkarê bölgesinde sabah saatlerinde Bitlis Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla birçok adrese  baskın düzenlendi. Onlarca köy ve yüzlerce eve yapılan baskınlarda şu ana kadar 40’ı aşkın kişi gözaltında.

Köylerde halen baskınlar devam ederken, birçok köyün giriş ve çıkışları kapatıldı. Gözaltına alınanlar Bitlis Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Türk Jandarma Bölge Komutanlıklarına götürüldü. Dosyaya gizlilik kararı konulurken, 24 saat avukat görüş yasağı da getirildi. Gözaltına alınanlar arasında kadınlar ve yaşı ilerlemiş kişiler de bulunuyor. Bazı köylerin neredeyse tamamında gözaltı işlemi yapılırken, Wan’da gözaltına alınanların Bedlîs’e götürüleceği kaydedildi.

GÖZALTINDAKİLERİN İSİMLERİ

Wan, Bedlîs, Tetwan, Xîzan  ve Westan’da gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle:

“Süleyman Korkmaz, Medine Avcil, Abdurrahman Avcil, Şükrü Avcil, Beşir Çetin, Kerem Çetin, Turan Çetin, Agit Çetin, Welat Çetin, Sinan Çetin, Azize Çetin, Mazhar Hergül, Mahir Hergül, Şirin Hergül, Pekin Hergül, Cemal İnan, Erdal İnan, Sinan Aydın, Zakir İnan, Memixan Avras, Eylem Deniz Avras, Helin Avras, Keziban Avras, Maşallah Elmas, Şakir Arvas, Cevdet Arvas, Tahir Arvas, Murat Arvas, Zübeyde Arvas, Nurullah Arvas, Mutalip Arvas. Reşit Aydın ve Emrullah Aydın.”

Aynı soruşturma ile bağlantılı olarak Wan’ın Rêya Armûşê ilçesi Selimbey Mahallesi’nde de yapılan ev baskınlarında Bedrettin Gezici, Elif Gezici, Hasibe Gezici, kanser hastası olan İsa Gezici, Mahsun Gezici, Serkan Gezici, Mustafa Gezici, Emin Gezici, Sedat Gezici, Gürgün Çiftçi gözaltına alındı.

Baskınlar sırasında evlerin kapılarının ve camlarının kırıldığı kaydedildi.