Van belediyesi Hristiyanları hedef gösteriyor

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardlarda Hristiyanlar açıkça hedef haline getirildi.

Van’da yıllardır kendi inançlarını yaşayan Hristiyanlar yaklaşan Noel nedeniyle bazı dinci gruplar tarafından hedef haline getirildi. Derneklerle örgütlenen bazı gruplar kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine kiralanan billboradlarda açıkça Hristiyan inancına sahip insanları hedef gösteriyor.

İslam Der adındaki dernek, kayyumun kendilerine tahsis ettiği belediye billboardlarında ‘Ey Müslüman özüne dön yılbaşı kutlamaları bir Hristiyan adetidir’ yazılı afişler sergiliyor. Hristiyanlık inancı kumar, fuhuş ve alkol ile özdeşleştiriliyor.

BİR SALDIRI OLURSA

Van Kilisesi Derneği Başkanı Vahit Yıldız, bazı kesimlerin Hristiyan inancını kötülemek için yılbaşını bir fırsat olarak kullandığını söyledi. Reklam billboardlarında görüldüğü gibi altına imza atarak ve İslam adını kullanarak yürütülen faaliyetlere dikkat çeken Yıldız, “Her doğuş (Noel) bayramı öncesi yaşadığımız durumdur. Geçen bazı yerel gazeteler ve köşe yazarları kiliseye ve Van’da yaşayan İsevi topluluğuna karşı art niyetli yazılar yazdılar. Ayrıca bazı dernek başkanları da buna benzer yazılar yazdı. Hayatımızı tehlikeye atıyorlar, bizi hedef haline getiriyorlar. Şayet kilise ve İsevi kardeşlerimize bir saldırı olursa bunlar sorumlu tutulacaktır” dedi.

YILBAŞI EVRENSELDİR

Ehli Kitap ve İncil’e inanan, manıyla yaşayan Hristiyanlar olarak bu kin, öfke, düşmanlığı körükleyen söylem ve çalışmaları kınadıklarını kaydeden Yıldız, şunları söyledi: "İsa Mesih’in doğumunu yılbaşı etkinliklerini bahane ederek kirletmek isteyen art niyetli düşünceler var. İnanıyorum sağduyulu başka dinlere saygı gösteren halkımız, bunları dikkate almayacaktır. Çünkü Hiçbir Müslüman İsa Efendimizin dünyaya gelişini kınamaz. Yılbaşı evrenseldir. Her miladi takvimi kullanan halkların inancı ne olursa olsun yılbaşını kutlar. Yeni bir yıla girişin umudu ve sevinciyle kutlamalar yapar. Bunun hiçbir inanç ve dine zararı yok. Hiçbir kilisede yılbaşı kutlanmaz.”

BELEDİYE SORUMLUDUR

"Noel, İsa Mesih’in Yeryüzüne gelişiyle ve Hz. Meryem’de beden alışıyla ilgilidir. Hristiyanlar, 25 Aralık'ta İsa Efendimizin doğuşunu (Noel) dualar, ilahiler ve yüce yaratana şükredip İncil okuyarak karşılar" diyen Yıldız, yılbaşında ise böyle bir ritüelin olmadığını hatırlattı. Billboardlarda Hristiyan inancına yapılan düşmanlığa izin veren belediyenin de sorumluluğuna dikkat çeken Yıldız, hemen bu yanlıştan dönülmesini ve bu yazıların kaldırılmasını istediklerini söyledi. İlerde kiliseye ve Hristiyanlara olabilecek herhangi bir saldırıdan belediyenin de sorumlu olacağını kaydeden Yıldız, "Barış esenlik ve bereket getirmesi dileğiyle Hristiyan vatandaşlarımızın Doğuş Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.