Bereya Gel’den halk eylemlerine destek açıklaması

Güney Kürdistan Demokratik Halk Cephesi (Bereya Demokratik a Gel) 2 gündür süren kitlesel protesto gösterilerini desteklediğini açıkladı.

Demokratik Halk Cephesi (Bereye Demokratik a Gel), Güney Kürdistan’da hükümetin istifasının talep edildiği kitlesel protesto gösterilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bereya Gel’in açıklamasında, “Halkın eylemlerini desteklemekteyiz. Bu protestolar halkın meşru talepleri sonucunda başladı. İktidarın halkın isteklerine kulak vermemesi sonucunda halk, eylem yoluna başvurdu” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, göstericilerin özgür ve huzurlu bir yaşam talebi ile meydanlara indiğine dikkat çekilerek, “Bizler Demokratik Halk Cephesi olarak, halkın bu haklı taleplerini sahipleniyor ve hakların elde edilmesi için mücadele ediyoruz. Bizler de halkın bu direnişinin bir parçası olduğumuzu belirtiriz” denildi.

Beraya Gel, Kürdistan Bölgesi siyasal iktidarına şu çağrıda bulunuldu: “Protesto göstericilerine haklı taleplerinin şiddetle bastırılması kabul edilemez. İktidara, bu taleplere karşı çözüm geliştirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Şiddeti egemenler uyguluyor, halk değil. Bu gösteriler sırasında yaşanan olaylar da iktidarın şiddet uygulaması sonucunda yaşanmaktadır.”