Beştaş, şehit ve tutsak ailelerinden Adalet Nöbeti'ne ziyaret

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, şehit ve tutsak aileleri Amed'deki nöbeti ziyaret etti. Ziyarette İmralı tecridine tepki gösterildi, "Tutsakların sesi olalım" denildi.

Hasta tutsak ailelerinin Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 40. gününde devam ediyor. Eylemi HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve çatışmalarda şehit düşenlerin ve tutsakların aileleri ziyaret etti.

'SORUNLARIN BİTMESİ İÇİN İMRALI TECRİDİ KALDIRILMALI'

Ziyarette bulunan annelerden Meryem Turan, cezaevlerinde yaşananları yakından takip ettiklerini belirtti. Cezaevlerinde bugün sürdürülen hukuksuz uygulamaların son bulması için İmralı'da bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi gerektiğinin altını çizen Turan, "Öcalan ve bütün tutsaklar üzerindeki tecridi kınıyorum. Burada sürdürülen nöbeti sonuna kadar destekliyorum. Bütün Kürtlerin de bu konuda duyarlı olması gerekir. Daha çok cenazelerin çıkmaması için tutsakların sesine ses olalım. Hak ihlallerini ve tecridi tekrar kabul etmeyeceğiz" dedi.
Nöbet eylemini sürdürenlerden İnci Güler de eyleme destek verilerek cezaevlerinden cenazelerin çıkmasının önüne geçeceğini ifade ederek, "Bütün ailelere sesleniyoruz, artık sessiz kalmayın" diye belirtti.

'İŞKENCE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ'

Beştaş ise cezaevlerinin işkence merkezlerine dönüştüğünü vurguladı. Cezaevlerinde son bir ayda yaşanan ölümleri kesinlikle normal bir ölüm olarak görmediklerini belirten Beştaş, "Ölümlerin birçoğu şüpheliydi. Son günlerde cezaevlerinde yaşanan işkence uygulamalarına ilişkin tutuklu yakınlarından onlarca başvuru oldu. Özellikle Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi'nde çok ağır işkence uygulamaları var. Her gün ailelerin başvurularını alıyoruz bu konuda. Hukuka sahip çıkan bütün tutsak aileleri ve vicdan sahibi olan insanların cezaevlerine ses olması gerek. O yüzden de burada başlatılan Adalet Nöbetleri çok önemli. Cezaevlerini yansıtan hiç bir kanal yok, burada bizler de onların sesine ses olmalıyız, onları anlatmalıyız. Yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olacağız" dedi.
Ziyaret "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile son buldu.