Bingöl’deki cıva zehirlenmesi ciddi

Bingöl’de, okuldaki cıvadan zehirlenen çocukların sayısı 100’ü buldu. Durumu ağır olanlar Elazığ’a sevk edildi. Hastanede yatan çocukları ve ailelerini ziyaret eden HDP, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

HDP Bingöl İl Eşbaşkanı Veysi Kaya, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği’nin Bingöl’de cıvadan zehirlenen çocukların sağlık durumunu yakından takip etmesi gerektiğini belirterek, konunun tüm yönleriyle araştırılması ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Bingöl’ün Sancak beldesindeki Sancak İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri 20 Eylül’de Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne baş ağrısı, karın ağrısı, kusma, bulantı, vücutta kızarıklık, döküntü, gözlerde yanma hissi, gözlerde kaşıntı ve baş dönmesi gibi yakınmalarla başvurdu. Beyanlarına göre okulda buldukları cıva ile oynadıktan sonra şikayetleri başladı. HDP Bingöl İl Eşbaşkanı Veysi Kaya, İl Genel Meclis Üyesi İmdat Morsümbül ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet, hastanede yatan çocukları ve ailelerini ziyaret ederek bilgi aldı.

CİDDİ İHMAL VAR

Çocukları cıvadan zehirlenen aileler, zehirlenme ile ilgili ciddi ihmal olduğunu, ancak bu aşamada sadece çocukların sağlık durumuyla ilgilendiklerini ve kalıcı sağlık sorunlarından kaygılandıklarını söyledi.

Ziyaret sonrası hastane önünde açıklama yapan HDP Bingöl İl Eşbaşkanı Veysel Kaya, ailelerin kaygı ve taleplerini dinlediklerini belirterek, zehirlenme olayının boyutunun vahim olduğunu kaydetti. Kaya, durumu ağır olan çocukların Elazığ’a nakledildiğini, toplamda 100’e yakın öğrencinin etkilendiğini, son iki gündür halen zehirlenme şikayetiyle yeni çocukların hastaneye getirildiğini belirtti.

Kaya, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği’nin çocukların sağlık durumunu yakından takip etmesini, konunun tüm yönleriyle araştırılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.