Binlerce Maxmurlu'dan İmralı tecridine karşı yürüyüş

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı'nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı yürüyüş düzenlendi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı'nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin protesto edilmesi amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Şehit Aileleri Kurumu önünde halkın toplanmasıyla başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliğine kadar devam etti. Yürüyüşte KCK bayraklarıyla Abdullah Öcalan’ın yüzlerce posteri dalgalandırıldı.

BM Temsilciliği önüne ulaşan halk, burada Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında şehit düşenler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Halk Meclisi adına Ahmet Şahbaz bir konuşma yaptı.

Ahmet Şahbaz, şunları söyledi: “Tecridi kınıyor ve kabul etmiyoruz. Son 32 aydır ağır tecrit koşullarında esir tutulan Önderliğimizden hiçbir haber alınamamaktadır. Maxmur halkı olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü istiyoruz. Tecridin kırılması için eylemler düzenliyoruz. Önder Apo, hegemonik güçler tarafından esir tutulmaktadır. Türk devleti, bu suçları tek başına işlemiyor.”

Şahbaz, Kürtler kadar başka halkların da Abdullah Öcalan'ın etrafında kenetlendiğine işaret ederek, “Önder Apo’nun fikirleri dünyaya yayılmıştır. Çünkü Önder Apo tüm dünya halklarının haklarını savunuyor. Bizler, Türk devletinin yeni yüz yılında Kürtleri yok etmek istediğini biliyoruz. Bizler Önder Apo’dan fikir ve düşüncelerimizi aldık, bizleri yok edemeyecekler” dedi.

GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ SELAMLANDI

Ahmet Şahbaz, son olarak tüm Kürtlere tecride karşı çıkma çağrısında bulunarak, "Gemlik’e doğru yapılacak yürüyüşü selamlıyoruz. Kürtler, Önder Apo’ya karşı geliştirilen kirli siyasete karşı çıkmalıdır. Zafer, kesinlikle bizlerin olacaktır" dedi.