Bir alanda 24 saat içerisinde 44 eylem: 31 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın 15 Ağustos Atılımı’nın arifesinde işgalci Türk devletine “tarihi bir ders vererek”, sadece bir direniş alanında 24 saat içinde 44 eylem gerçekleştirdiğini ve en az 31 işgalciyi cezalandırdığını kaydetti.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Ölümsüz Komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın, 15 Ağustos’taki ilk kurşunu ile yürüyüşünü başlatan Kurdistan Özgürlük Gerillası, 39 yıldır kesintisiz mücadele ediyor. Apocu fedai ruhla, şehitler çizgisinin takipçiliğinde ve Egîd tarzı ile savaşan gerillamız, büyük bir fedakarlıkla özgürlük mücadelemizin öncülüğünü yapmaktadır. Bugün de aynı ruh, bilinç, inanç, kararlılık ve azimle mücadele eden güçlerimiz, Diriliş Bayramı’nın arifesinde 9 ve 10 Ağustos günlerinde işgalci Türk ordusuna tarihi bir ders verdi” dedi.

31’İ GIRÊ CÛDÎ’DE TOPLAM 32 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgal operasyonu çerçevesinde Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalcilere karşı güçlerimizce Devrimci Operasyon gerçekleştirildi. Bir gün ve bir gece boyunca devam eden, saldırıdan sızmaya, suikasttan sabotaja, darbelemeden ağır silahlara kadar zengin gerilla taktikleri büyük bir yaratıcılıkla pratiğe konuldu. Arazideki hareketli gerilla timleri ve tünellere dayalı uzman timler, birbirini tamamlayan, ahenkli ve koordineli bir şekilde dönem taktiğini ve gerilla tarzını başarılı bir şekilde uyguladı. Apocu fedai ruh, yüksek taktik zeka ve büyük bir sabırla işgalcilere karşı 24 saat boyunca gerçekleştirilen bu Devrimci Operasyon kapsamında; 44 eylem gerçekleştirildi, 31 işgalci cezalandırıldı ve 7 işgalci de yaralandı.  Girê Cûdî Devrimci Operasyonu’na katılan tüm hareketli gerilla timleri ve tünel timleri eylemlerini başarı ile gerçekleştirdi ve hiçbir kayıp vermedi.

Ayrıca güçlerimiz Girê Cûdî’den Zap, Metîna ve Xakurkê’ye kadar farklı eylemler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tüm gerilla eylemlerinde; toplamda 32 işgalci cezalandırıldı ve 11 işgalci de yaralandı.”

EYLEMLERİN AYRINTILARI

HPG-BİM, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle verdi:

“1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 9 Ağustos saat 08:40, 10:00 ve 13:40’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler ağır silahlar ile 3 kez vurularak darbelendi. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırıldı.

— 9 Ağustos saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerlemeye çalışan işgalcilere karşı saldırı eylemi gerçekleştirildi. Büyük bir cesaretle işgalcilerin üzerine giden güçlerimiz, el bombaları ve ferdi silahlar ile işgalcileri vurdu. Bu saldırı eyleminde 9 işgalci cezalandırıldı ve 7 işgalci de yaralandı. Daha sonra geri çekilmeye çalışan işgalciler orta otomatik ve ağır silahlar ile vuruldu ve burada da 2 işgalci cezalandırıldı.

— 9 Ağustos saat 12:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda biksi silahını kullanan 1 işgalci, suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve bu işgalci cezalandırıldı. Darbe almamak için korkudan kaçmaya çalışan işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 3 işgalci daha cezalandırıldı. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 9 Ağustos saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda cezalandırılan işgalcilerin yerine takviye olarak gelen işgalciler, sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 9 Ağustos saat 14:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 dron, suikast taktiği ile hedeflenerek havada vuruldu ve bu dron imha edildi.

— 9 Ağustos saat 14:00 ve 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 9 Ağustos saat 15:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek darbelendi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

— 9 Ağustos saat 18:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen 1 işgalci, suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve bu işgalci cezalandırıldı.

— 9 Ağustos saat 20:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterlerine ağır silahlar ile 9 kez müdahale edildi. Bu helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

— 9 Ağustos saat 21:40’tan 01:00’a kadar Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere ferdi, orta otomatik ve ağır silahlar ile 15 kez müdahale edilip darbe vuruldu. Bu eylemlerde 3 işgalci cezalandırıldı.

— 10 Ağustos saat 01:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

— 10 Ağustos saat 01:30’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler, ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

— 10 Ağustos saat 02:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı sızma taktiği ile eylem gerçekleştirildi. El bombası ve ferdi silahlar ile yakın mesafeden vurulan 2 işgalci cezalandırıldı.

— 10 Ağustos saat 03:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, suikast taktiği ile vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

— 10 Ağustos saat 03:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen 1 işgalci, suikast taktiği ile vurularak cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 10 Ağustos saat 03:30’dan 04:00’a kadar Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Girê Cûdî Direniş Alanı’nda çok ağır bir darbe alıp hezimet yaşayan işgalci Türk ordusu, 9 Ağustos’u 10 Ağustos’a bağlayan gece boyunca Direniş Alanı’nı saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile aralıksız bir biçimde bombaladı. Türk ordusu yoğun bombardımanlar gerçekleştirerek bir kademe geri çekilip ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

2. Zap bölgesi;

— 9 Ağustos saat 17:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki direniş mevzilerimizi yıkmaya çalışan kepçe ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

3. Metîna bölgesi;

— 9 Ağustos saat 09:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

4. Xakurkê bölgesi;

— 8 Ağustos’ta Girê Şehîd Qehreman alanında operasyona çıkan işgalciler saat 13:30’da sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci yaralandı.

— 9 Ağustos’ta Girê Şehîd Qehreman alanında operasyona çıkan işgalciler mevzilenmek isterken sabotaj taktiği ile 3 kez hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci yaralandı. Saat 16:00’da işgalciler bir kez daha sabotaj taktiği ile vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Gerçekleştirilen eylemlerde darbe alan işgalcilerin operasyonu sonuçsuz bir biçimde geri çekildi.

YJA Star güçlerimizce 1 işgalcinin cezalandırıldığı ve 4 işgalcinin yaralandığı bu eylemler; Xakurkê Eyalet Komutanlığı görevini yürütürken 11 Ağustos 2020’de şehadete ulaşan ölümsüz komutanımız Egîd Garzan yoldaşın anısına gerçekleştirildi.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 4, 7 ve 9 Ağustos’ta Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı 3 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

— 9 Ağustos’ta Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı 4 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı. 

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”