‘Biz de bu acıyı yaşamak istemiyoruz’

“Hasta tutsak ailesi olarak biz de bu acıyı yaşamak istemiyoruz” diyen hasta tutsak İbrahim Alkan’ın (67) ailesi, hasta tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti eylemlerine herkesi destek vermeye çağırdı.

Türk devletinin tutsaklara yönelik işkence ve tecrit politikasından kaynaklı son dönemlerde hapishanelerde birçok hasta tutsak yaşamını yitirdi. Hapishanelerde yaşamlarını idame ettiremeyecek durumda olan hasta tutsaklar ne tedavi ediliyor ne de serbest bırakılıyor.

Öte yandan hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle Kürdistan ve Türkiye illerinde başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. Tutsak yakınlarının başlattığı eylemler giderek yayılırken, aileler herkesi tutsakları sahiplenme eylemlerine destek vermeye çağırıyor.

‘KCK davası’ndan 6 yıl 7 ay hapse çarptırılan ve şu an Van F Tipi Cezaevi'nde 3 yıldır rehin tutulan 67 yaşındaki İbrahim Alkan, diyabet, kalp, tansiyon, şeker, kolesterol ve prostat gibi birçok hastalıkla mücadele ediyor.  

EL ELE VERİRSEK CEZAEVLERİNDEN ÇIKARTABİLİRİZ

Hasta tutsaklar için herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini söyleyen tutsak Alkan'ın eşi Dılşah Alkan, tutsakların hapishanelerde ölmesini istemediklerini belirtti.

Başta anneler olmak üzere herkesten destek beklediklerini belirten Alkan, "Eğer el ele verirsek, hastalarımızı hapishanelerden çıkartabiliriz. Biz adalet, barış ve özgürlük istiyoruz. Eşimin birçok hastalığı var. Eşimin kalp hastalığı, ayrıca şekeri ve tansiyonu var. Eşime günde 4 tane insülin iğnesi vuruluyor. Eşimin bu hastalıklarıyla hapiste kalmasını istemiyoruz.

Hastalıklarıyla ilgili birçok raporu var. Bu raporları savcılığa verdik ama kabul etmediler. Her şey onların elinde. Onlar da hastalarımızın durumunu çok iyi biliyorlar ama çıkmalarına izin vermiyorlar. Biz de bu can olduğu sürece adalet, barış ve özgürlük için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ya bize bir çare bulacaklar ya da adalet nöbeti mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

BİR CAN DAHA GİTMESİN

İbrahim Alkan’ın 67 yaşında olduğunu ve KCK davasından 6 yıl 7 ay ceza aldığını söyleyen Alkan’ın gelini Pınar Alkan ise, "Bu hastalıklardan dolayı ilaçlar kullanıyor. Bu konuda raporları var. Raporları dosyasında bulunmasına rağmen, bugüne kadar olumlu bir gelişme olmadı. Bugüne kadar cezaevinden birçok hasta tutsağın cenazesi çıktı. Biz de hasta tutsak ailesi olarak bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Hasta tutsakların çıkması için başlatılan direniş devam edecektir. Bu direnişin başarıya ulaşması için anneler, evlatlar, gelinler adalet yerini bulana kadar Adalet Nöbeti'nden vazgeçmeyecektir.

Adalet Nöbeti'mize bütün halkımızı bekliyoruz ve herkesin desteğini istiyoruz. Çünkü her Allah’ın günü bir ocak sönüyor. Hiç kimse bunu istemez. Biz istiyoruz ki bir eşin, bir evladın, bir annenin, bir babanın daha yüreği yanmasın. Bu adaletsizlik nereye kadar? Açıkçası bu süreç içerisinde halktan yeteri kadar destek göremiyoruz. Buradan tüm halka sesleniyorum. Bu nöbete 10-15 kişi değil, herkes destek versin. Her gün bir can gitmesin, bir ocak sönmesin" ifadelerini kullandı.