Bodrum S Tipi Cezaevi'nde kemer sıkma politikası!

AKP-MHP iktidarı, Bodrum S Tipi Cezaevi'nde dört çeşit olarak verilen yemekleri ikiye indirdi.

Daha önce salgını bahane ederek siyasi tutsaklara baskı uygulayan ve tüm haklarını elinden alan AKP-MHP iktidarı, şimdi de ekonomik krizi bahane ederek siyasi tutsaklar üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Muğla/Bodrum S Tipi Cezaevi'ne kitap ve gazete girişini yasaklayan Adalet Bakanlığı, farklı baskı yöntemleri de uygulamaya başladı. 

Daha önce siyasi tutsaklara dört çeşit olarak verilen yemekler, iki çeşit verilmeye başlandı. Vitaminsiz ve proteinsiz verilen yemeklere ilişkin yapılan itirazlar, “Ekonomik krizden ötürü kemer sıkma politikası var, yapacak bir şey yok” denilerek reddediliyor. 

HASTA TUTSAKLAR TEDAVİ EDİLMİYOR

Cezaevinde kalan siyasi tutsaklardan ANF’ye ulaşan bilgilere göre, hasta tutsak Gürbüz Topçu’nun İstanbul ya da Ankara’da tedavi olması gerekiyor. Hipertansiyon hastası Kutbettin Menteş, hücrede tutuluyor. Tüm taleplerine rağmen 3 kişilik odaya alınmıyor. Karaciğer kanseri Ali Haydar Ildız ise tedavi edilmiyor.

Cezaevinde yeni gelen siyasi tutsaklara da 'bağımsız koğuşlara' geçmesi için baskı yapılıyor. Bağımsızlara geçmeyen siyasi tutsaklar çıplak arama işkencesinden geçirildikten sonra koğuşlara bırakılıyor. 

Tutsaklar, duyarlılık çağrısında bulundu.