Bülbül: Toplumu birleştiriyor, AKP'yi bölüyoruz!

Demokrasi Nöbeti'nde konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül, "Toplumu buluşturuyoruz, AKP’yi üçe böldük" dedi. Bülbül, gençleri dağa götürenin inkâr politikası olduğunu söyledi.

Kayyum gasplarına karşı Van'da düzenlenen Demokrasi Nöbeti, 32'nci gününe girdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü binasının önünde yapılan eyleme bugün de çok sayıda kişi katıldı.

'TEK BÖLDÜĞÜMÜZ AKP!'

Nöbette konuşan Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, kayyum gasplarına ilişkin havuz medyasının her gün iftira ve yalan haber yaptığını söyledi. Havuz medyasında yer alan “belediye dağa para gönderdi” haberlerine tepki gösteren Bülbül, "Belediyelerden dağa, bağa hiçbir şekilde para gitmedi. Bunu havuz medyası da biliyor. Onlar bize 'bölücü' diyorlar. Biz Türkiye haklarını siyasette, sosyal, kültürel yaşamda, eşitlikte, adalette, özgürlükte, buluşturmak isteyen bir partiyiz. Ama şu anda bölücü olduğumuz doğrudur! AKP’yi üçe böldük, bir yandan Davutoğlu, bir yandan Ali Babacan, bir yandan Recep Tayyip Erdoğan. Bu anlamda bize 'bölücü' diyebilirsiniz" diye konuştu.

'DAĞDA OLMA SEBEPLERİ İNKÂR POLİTİKALARI'

Amed'de HDP binası önündeki provokasyona da dikkat çeken Bülbül, “Sevgili anne! Senin çocuğunun dağa gitmesine sebep olan biz değiliz. Bu çocukların dağda olmasının nedeni, AKP’nin ve devletin gelenekselci, gerici, tekçi ve inkârcı politikasıdır" dedi.
Konuşmaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminde halk, seslendirdiği şarkılar ve attıkları sloganlarla belediyelere kayyum gasbını protesto etti.