Buldan Şenyaşar ailesi ile iftarda buluştu

Şenyaşar ailesi ile iftarda buluşan Pervin Buldan, ailenin yaşadığı acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirterek, “Sandığa bu katliamı düşünerek gidin” dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 751’inci gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kayyum gaspıyla görevinden alınan Mêrdîn Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Riha milletvekilleri ile Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Şenyaşar ailesi ile açacakları iftar öncesi konuşan Buldan ve Türk, yapılan hukuksuzluğa ve katliama dikkat çekerek adaletin mutlaka yerini bulacağına işaret etti.

TÜRK: HESABINI SORMAZSAK BİZE YAZIKLAR OLSUN

Ahmet Türk, yaptığı konuşmada Şenyaşar ailesine yönelik iktidar gücüyle gerçekleştirilen katliamı hiç kimsenin görmezden gelemeyeceğinin altını çizdi ve “Onurlu her insan bu zulme karşı tepkisini göstermelidir. Önümüzde bir seçim var, önümüze sandık gelecek. Bu yapılanların hesabını soramazsak bizlere yazıklar olsun” dedi.

BULDAN: AİLENİN YAŞADIĞI ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Daha sonra konuşan Buldan ise şunları söyledi: 

“Emine annenin bugün yanında olmaktan büyük bir onur duyuyorum. İftarımızı bugün Emine Anne ile beraber açacağız. Değerli annemizin uzun süredir başlattığı adalet nöbetinde her birimiz onun yanındayız, onunla beraberiz. Yaşadığı acıyı yakından hissediyoruz, yüreğimizde taşıyoruz. Emine Anne eşini ve iki oğlunu bu katliamda ne yazık ki kaybetti.

‘BU DEVRAN ELBETTE DÖNECEK’

Katliamı yapanların, faillerin belli olduğu ancak ne yazık ki hukukun işletilmediği bu dönemde Emine Annenin adalet çağrısı, çığlığı ne yazık ki yerini bulmadı. Ailenin tek bir talebi var; suçlular yargılansın, cezasını bulsun. Gidenlerin geri gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz, katledilen canlarımızın geri gelmeyeceğini biliyoruz ama failler yargılandığı ve cezalandırıldığı zaman teselli bulabiliriz. Bu devranın döneceğine yürekten inanıyoruz. Bu devran elbette dönecek. AKP hükümeti artık son demlerini yaşıyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde büyük bir kayıp yaşayacaklar. İşte biz o zaman adaletin geleceğine inanacağız. 

‘SANDIĞA BU KATLİAMI DÜŞÜNEREK GİDİN’

Bu şehirde yaşayan bütün herkese, Urfa’nın vicdanlı insanlarına sesleniyoruz. Emine Şenyaşar’ın adalet çığlığını gözeterek oylarınızı kullanın. Karşımıza Adalet Bakanı’nı aday olarak çıkarmış olabilirler. Urfa halkı Adalet Bakanını da tanıyor, Şenyaşar ailesini de tanıyor. Oyların vicdan ve gelecek göz önünde bulundurularak verilmesini temenni ediyorum. Emine annenin acısını bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Adaletin AKP hükümeti gittikten sonra mutlaka ama mutlaka sağlanacağına yürekten inanıyorum. Urfa halkını da bu anlamda duyarlı olmaya çağırıyorum.” 

Konuşmaların ardından Şenyaşar ailesi ile Adalet Nöbeti’nde oturan heyet, iftarını Şenyaşar ailesi ile nöbet yerinde iftarını açacak.