Çelik: Kayyum belediyeye değil, halkın iradesine atandı

Edremit Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Çelik, Kürt halkının yıllardır dayatılan baskı ve zulme karşı direnişini sürdüreceğini belirtti.

Van’ın Edremit ilçesine Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İpekyolu ilçesine Vali Yardımcısı, Özalp ve Erciş belediyelerine de kaymakamlar kayyum olarak atandı.

Erciş’te kayyum olarak atanan kaymakam özel haraket ve çevik kuvvet ekipleri ile birlikte belediye binasına girerken, Edremit’te ise baskında yer alan özel kuvvetler belediye balkonunda kahvaltı yapıyor.

Kayyum atanmasına ilişkin ANF’ye konuşan Edremit Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Çelik, “Bu halka yıllardır baskı ve zulüm dayatılıyor, bize kalan ise direnmektir.

Daha önce de KCK operasyonları ile de belediyemiz bu tür müdahalelere maruz kaldı. Halkın iradesini teslim almaya çalıştılar. Ama halk her defasında iradesine sahip çıktı. Burada yapılmak istenen halkının öz yönetimine ve seçtiği yönetime müdahale etmektir.

Bu kayyum belediye değil, halkın iradesine atanmıştır.

Biliyoruz ki halkımız bu darbeye karşı mücadele edecektir, demokrasi işleyene kadar mücadele edecektir. Biz kayyumu tanıyoruz, halk kayyumu tanımıyor.

Sabahtan beri beni arıyorlar, ‘kayyum atadık size tebliğ edeceğiz’ diye beni emniyete çağırıyorlar” diye konuştu.

Öte yandan kayyum atanan Hakkari, Amed, Van ve Batman’da internetlerin kesik olduğu belirtiliyor.