Cerablus: Erdoğan Girê Spî’yi işgal etmeyi hedefliyor

Cerablus Askeri Meclis Komutanı Armanc Cerablus, Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Rakka operasyonu diyerek Girê Spî’yi işgal etmeyi hedeflediğini söyledi.

Türkiye ve desteğindeki Fetih El Şam (El Nusra), Ehral El Şam, Nureddin Zengi, Sultan Murat Tugayları öncülüklü çete grupları ile Cerablus ve El Rai (Çobanbey) işgali sonrası gündeme getirdiği Bab operasyonu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP Hükümeti'nin dillendirdiği Rakka operasyonunu hakkında, Cerablus Askeri Meclisi Komutanı Armanc Cerablus ajansımıza konuştu.

Bab operasyonu hakkında saha gerçeklerine işaret eden Cerablus, "Özel savaş yürütüyor, kendilerini başarılı göstermeye çalışıyorlar" dedi. DAİŞ'in son 3 gündür karşı saldırı başlattığını ve 8 köyü Türk ordusunun desteğindeki çetelerden geri aldığını belirten Cerablus, DAİŞ'in Cerablus Ezaz hattını kesmek istediğini aktardı. Türk ordusunun uçak ve tank desteği olmadan söz konusu çetelerin DAİŞ karşısında tutunamayacağını belirten Cerablus, şunları ifade etti: "TSK desteği olmazsa DAİŞ yarım saatte Cerablus'u geri alır. Desteğe rağmen ilerleyemiyor, alan kaybediyorlar. Çünkü bir projeleri yok. Selefi, cihadist gruplardır ve her türlü terör eyleminde bulunmuş gruplardır. Cerablus'ta da hırsızlık, gasp ve talan için bulunuyorlar. Kentin içinden bize ulaşan halk maruz kaldıkları zulmü anlatıyor. Çözüm projeleri olmayan bu grupların başarı şansı yoktur. Dolayısı ile sahada Bab operasyonu diye bir şey yok. Sadece DAİŞ'e güç geçiremeyen terör grupları sorunu var."

Türkiye'nin Bab operasyonu diyerek algı yönetmeye çalıştığını vurgulayan Cerablus, işgal harekatına uluslararası koalisyonun destek vermediğini, Bab operasyonu diye bir kalkışmaya da müsaade etmeyeceği bilgisini verdi. Antep Valisi'nin "Cerablus'u küçük Antep yapacağız" söylemine de değinen Cerablus, "Kimin toprağını Antep yapıyorsun? Git kendi Antep'inle ilgilen. Hangi hakla böyle bir şey söylüyorsun?" diye cevapladı. Cerablus, Türkiye'nin desteklediği çetelerin idare edemeyeceğini bildiği için kendisinin kenti işgal edip yönetmeye kalktığını söyledi.

Bünyesinde yer aldıkları Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) proje sahibi olduğunu, Suriye halkları için eşit, özgür, ortak yaşam hedeflediklerini belirten Cerablus, şöyle devam etti: "Bu sebeple Cerablus'ta Türkiye ve desteğindeki çetelerin gerçek yüzünün açığa çıkmasını bekliyoruz. Teşhir oldukça halkın bize çağrıları oluyor. Biz tüm Suriye'de çözüm projesi olan hareketiz. Dolayısı ile Bab, Rakka, Cerablus için projelerimiz ve hazırlıklarımız var. Halklarımızın özgür yaşayacağı bir Suriye kurmayı hedefliyoruz ve başaracağız. Uluslararası güçlerle ittifaklarımız var, ancak özgücümüze, Suriye gençlerine dayanıyoruz."

Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin "Rakka operasyonuna katılabiliriz" söylemlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan askeri meclis komutanı Cerablus, şunları söyledi: "Erdoğan Rakka'dan ne istiyor, gitsin Konya, Antep'ten DAİŞ'i temizlesin. Konya, Antep başta olmak üzere birçok kentini DAİŞ'e üs yapacaksın, sonra 'Rakka'dan DAİŞ'i temizleyeceğim' diyeceksin. Kim inanır. DAİŞ ve Nusra çetelerinin senin adamların olduğu elimizdeki çok sayıda belge ile mevcut. Senin amacın Rakka değil, Girê Spî'dir. Tüm sınırın boyunca DAİŞ egemen iken sesin çıkmıyordu. Şimdi mi aklına geldi DAİŞ'in kötülüğü. Girê Spî'yi işgal ederek, Cizîr ve Kobanê kantonlarını ayırmak istiyorsun. Kürtleri bölmek ve parçalar üzerinde egemenlik kurmak istiyorsun."

Son olarak Bab, Cerablus, Rakka'yı özgürleştireceklerini, bu doğrultuda proje ve hazırlıklarının olduğunu yineleyen komutan Cerablus, "Uygun zaman yakındır ve kazanan Suriye halkları olacaktır" diye kaydetti.