Cizîr: Şehit Zîlan’ın direniş çizgisinde mücadele edeceğiz

Şehit Zîlan'ın direniş çizgisinde mücadele edeceklerini belirten KJAR Üyesi Elefteriya Gabar Cizîr, “Heval Zîlan hiçbir gücün kadın iradesini kıramayacağını herkese gösterdi” dedi.

Rojhilat Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) Üyesi Elefteriya Gabar Cizîr, Zîlan’ın (Zeynep Kınacı) şehadetinin 27. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


Şehit Zîlan’ın, Dersim’de, 1996 yılında egemen güçlere ve ataerkil zihniyete karşı büyük bir amaçla eylemini gerçekleştirdiğini söyleyen Elefteriya Gabar Cizîr, “Öncelikle şehit Zîlan ve Gulan şahsında tüm Haziran ayı şehitlerini minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Mücadelemiz ve direnişimizle şehitlerimizin izinden gideceğiz. Zîlan heval, fedailiğiyle ve yaşam sevgisiyle her şeyi yapabileceğini kanıtladı. Önderliğin düşünce ve felsefesini esas alan heval Zîlan, kadının gücünü gösteren fedai bir eylem yaptı. Hiçbir gücün kadın iradesini kıramayacağını herkese gösterdi. Bugün binlerce kişi heval Zîlan’ın izinden gitti. Sonuna kadar Zîlan'ın özgürlük yolundan yürüyecek ve tüm şehitlerin emeklerine layık olacağız.

Heval Zîlan, bir yıllık savaşçı olmasına rağmen yaşama bağlılığı ve güçlü kişiliğiyle her zaman bize örnek olmuştur. Yüzlerce genç kadın Zîlan'ın izinden gitti, direniş mirasını devraldı ve şehitlik mertebesine ulaştı. Örneğin, bu ayda şehit Zîlan Pepûle, Zîlan Makû gibi birçok arkadaş, şehit Zîlan'ın adını aldı ve şehitler kervanına katıldı. Bize düşen, mücadelede daha fazla sorumluluk almak ve Kurdistan şehitlerinin emeğine layık olmaktır. Devrim ateşini daha da gürleştirelim. Genç kadınlar Önderliğin düşüncelerini ve felsefesini daha yakından tanımalı ve Zîlanların özgürlük yolunun takipçisi olmalıdır. Mücadelenin güçlenmesini ve ayakta kalmasının sağlayacak olan kadın iradesidir. Kadınlar olarak Önderliğe ve mücadeleye sahip çıkmalı, şehitlerimizin intikamını almalıyız. Bir kez daha tüm Haziran ayı şehitlerini saygı ile anıyorum, onlara layık olmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.