Cizîr'de gaspçı kayyum protesto edildi

Cizîr Belediyesi’nin kayyumla gasp edilmesinin yıl dönümü polis ablukasında protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Örgütü, Cizîr Belediyesi'nin gasp edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla partinin ilçede bulunan binası önünde açıklama yaptı. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ile görevleri gasp edilen Cizîr Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

'KAYYUMLAR İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİDİR'

Polisler, sabahın erken saatlerinde parti binasına giden tüm yolları ablukaya aldı, ilçe binasından kapı önüne çıkmak isteyen grubu engellemek için de kapıyı bariyerlerle kapattı. Polis engeli, kalkan ve kapılarak vurularak protesto edildi.  
HEDEP Milletvekili Zeki İrmez, cumhuriyetin 100'üncü yılı olduğuna işaret ederek, cumhuriyetin kuruluşunun Kürt halkının haklarının gaspı üzerine kurulduğunu söyledi. İrmez, Kürtlerin özgür ve eşit bir şekilde yaşamak için demokratik siyaset yürüttüğünü vurguladı. 2016 ve 2019 yıllarında belediyelere kayyum atandığına dikkat çeken İrmez, kayyumları tanımadıklarını vurguladı.
Cizîr Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ise kayyumların "AKP’nin çaresizliğinin bir yansıması" olduğunu söyledi. AKP’nin siyasette elde edemediklerini kayyumlarla elde etmeye çalıştığını söyleyen Berivan Kutlu, kayyumlar eliyle hukuksuzluğun sürdüğünü belirtti.

 Kitle, sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.