Cizre’de miting gibi seçim bürosu açılışı

HDP, Cizre'de binlerce kişinin katılımıyla ilk seçim bürosunu açtı. Burada konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, kayyumlara işaret ederek, "Bunlar hırsız, bunlar talancı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi'nde bulunun Kasaphane'de binlerce kişinin katılımıyla ilk büro açılışını gerçekleştirdi. Açılışa uzun bir süre kala ellerinde HDP bayraklarıyla alana gelmeye başlayan yüzlerce kişi, Kürtçe ezgiler eşliğinde halay çekti. Zafer işaretleri ve zılgıtların hiç susmadığı programa, öz yönetim direnişi sürecinde yakınlarını kaybeden aileler de katıldı.

Her geçen dakika artan kitlenin coşkusu, aralarında HDP Cizre Belediye Eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve partililerin alana gelmesiyle doruğa çıktı. Kadınların yöresel kıyafetlerle katıldığı program, uzun bir süre partililerle birlikte halay çekilmesinin ardından konuşmalarla başladı. "Cizre seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde kısa bir konuşma yapan eşbaşkan adaylarından Kutlu, Cizre'yle gurur duyduklarını vurguladı.

Ardından konuşan HDP'li Özgüneş ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve tutukluların durumu üzerinde durdu. Öcalan üzerindeki tecridin bütün halklara uygulandığını belirten Özgüneş, bu tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan tüm kişileri selamladı.

DBP'li belediyelere atanan kayyumların icraatlarına da değinen Özgüneş, özellikle Şırnak'taki kayyumların milyonlarca TL belediyeleri borç altına aldıklarını kaydetti. Özgüneş, "Bunlar hırsız. Bunlar talancı" diyerek kayyumları hedef aldı.

Özgüneş, konuşmasını yasaklar sırasında hayatını kaybeden Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ve Asya Yüksel'i anarak bitirdi. Bu sırada kitleden, "Şehit namirin" ve "Bijî berxwedana Cizîrê" sloganları yükseldi.

Konuşmaların ardından, binlerce kişi hep birlikte tekrardan halaya durdu. Büyük bir coşkunun hakim olduğu program halayların ardından son buldu.

KARALAR BELDESİNDE ADAY TANITIMI

HDP, İdil ilçesine bağlı Karalar Beldesi'nde ise eşbaşkan adayları Müzeyyen İnan ve Nuri Öz için aday tanıtım programı düzenledi. Çok sayıda araçtan oluşan konvoyla beldeye geçen HDP'liler, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Parti binasında bir araya gelen yurttaşlar ve partililer, burada uzun bir süre halay çekti. Kadınların yöresel kıyafetlerle katıldığı program, eşbaşkan adaylarının tanıtımıyla son buldu.