Çukurca’da askeri konvoya eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanında askeri sevkiyat yapan konvoya yönelik düzenlenen eylemde 8 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 16 Eylül günü HPG gerillalarının Çukurca’ya bağlı Ertuş alanında askeri sevkiyat yapan bir konvoya yönelik eylem düzenlendiğini açıkladı.

SEVKİYAT YAPAN ASKRERİ KONVOYA YÖNELİK SABOTAJ EYLEMİ

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “16 Eylül günü saat 10.30'da güçlerimiz Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanına askeri sevkiyat yapan bir konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde kirpi tipi bir araç imha edilmiştir. Yine güçleriniz RPG-7 silahları ile yakın mesafeden başka bir kirpi tipi aracı etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Her 2 zırhlı araç içinde bulunan askerler ile birlikte imha edilmiş fakat ölü asker sayısı netleştirilememiştir. Eylem alanına müdahale amaçlı gelen askerler de etkili bir şekilde vurulmuş ve 8 asker öldürülmüştür.

16 Eylül günü saat 08.30'da Çukurca'ya bağlı Êriş karakolu Ertuş alanını bombalarken; güçlerimiz obüsleri kullanan bir askeri hedef alarak suikast eylemi gerçekleştirerek öldürmüştür.

14 Eylül günü güçlerimiz Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Aruş köyünde devlet ile işbirliği içinde olan 2 kişiye ait olan 3 araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirerek imha etmiştir. Eylem esnasında araçların yakınında silahlı olarak nöbet tutan bir kişi de yaralanmıştır.

Şehit Arnos devrimci hamlesi çerçevesinde; 16 Eylül günü saat 13.30 - 14.00 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanındaki Şehit Gafur tepesi çevresinde konumlanan askerler güçlerimiz tarafından havanlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

TÜRK ORDUSUNUN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

TC ordusunun Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Tuyê, Ahmedbendê, Gêliyê Xumarov ve Şikeftanê mıntıkalarında operasyon genişleyerek devam etmektedir.

15 Eylül günü saat 15.00'te güçlerimiz Şırnak - Beytüşşebap yolunda yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Burada güçlerimiz kimlik kontrolleri yaparak; süreç hakkında halka bilgilendirilmiştir.

16 Eylül günü saat 21.00'de güçlerimiz Şırnak - Cizre yolunda askeri bir konvoya yönelik RPG-7 silahları ile eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde Kobra tipi zırhlı araç etkili bir şekilde vurularak darbelenmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

16 Eylül günü saat 18.00'de Amed'in Lice - Kulp arasında bulunan Piyax mıntıkasında geçerken korucuların pususunu fark ederek uyarı ateşi açan güçlerimiz ile korucular arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışmadan sonra birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

OVACIK’TA ÇATIŞMA

16 Eylül günü saat 16.00'da Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Kozluca boğazında bir birim gerillamız TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve çatışma yaşanmıştır. Çatışma alanına müdahale amaçlı Kobra tipi helikopter alana gelmiş ve güçlerimiz orta silahlarla Kobra helikopteri vurmuştur. Olay ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

29-30 Temmuz günü saat 21.00'de güçlerimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında bulunan Şehit Hozan tepesi çevresinde görevde bulunan 6 gerillamız ile belirli bir süre bağlantı sağlanamamıştı. Bu gerilla birimimiz bu alanda TC askerleri arasında bir çatışma yaşanmış, ardından bu birimimiz yeniden bir çatışmaya girmiştir. Yoğun yaşanan çatışmalar sonucunda 6 gerillamız da şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Cesur Mamxuri

Adı Soyadı: Mazlum Karuman

Doğum Yeri: Hakkari

Anne - Baba Adı: Sacide – Rahmi

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Dicle Aso

Adı Soyadı: Gönül Öztürk

Doğum Yeri: Adana

Anne - Baba Adı: Bedriye – Mustafa

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Kürdistan Roj

Adı Soyadı: Şehriban Acet

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Azime – Selim

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Med Doz

Adı Soyadı: Mahsum Ötas

Doğum Yeri: Batman

Anne - Baba Adı: Hanım – Nasrettin

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Numan Batman

Adı Soyadı: Eyüp Odunc

 Doğum Yeri: Batman

Anne - Baba Adı: Kadriye – Alaattin

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Canfeda Hamza Aydın

Adı Soyadı: Nazım Yılmaz

Doğum Yeri: Van

Anne - Baba Adı: Sabiha – Nurettin

Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2016 / Hakkari”

...