DİSKİ’de yolsuzluk ve usulsüzlük

Kayyum Münir Karaloğlu’nun yönettiği Amed Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DİSKİ’de, yasaya aykırı ihale yapılıp sayaç okuma personelleri de AKP Gençlik Teşkilatları’ndan seçildi.

HDP’den gasp edilip devlet memurlarının kayyum olarak atandığı belediyelerde yolsuzluk ve usulsüzlükleri bitmek bilmiyor. Bu kez de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nde patlak verdi.

Rotasyon yapılarak, devlet kurumlarında bulunan kişilerin gasp edilen belediyelere; bu belediyelere iş gücü olarak alınanların da sonradan devlet kurumlarına atamaları yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre; avukat Mustafa Geköz, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları’ndan (YİKOB) geçici görevli olarak getirilip DİSKİ Genel Müdür Yardımcılığı kadrosuna atandı.

Selçuk Gördük ise Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden geçici olarak görevlendirilmesi yapılıp DİSKİ’nin diğer Genel Müdür Yardımcılığı kadrosuna atandı.

5393 Sayılı Kanun’unun 49. Maddesi gereğince yapılan işlemlerin DİSKİ Genel Müdürlüğü nezdinde yok hükmünde olduğu bilindiği halde görevlendirme devam ettirildi. Hatta Av. Mustafa Gökez’in kurumun hiçbir davasına girmeden sadece avukatlık vekalet dosyasını sunarak, vekalet ücreti adı altında , DİSKİ Genel Müdürlüğü’nden binlerce lira para aldığı öğrenildi.

Yasal açıdan hizmet alımı işlerinin ihaleyle temin edilmesi kesin olarak yasaklanmış olmasına rağmen DİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde “Endeks Tespiti ve Fatura Dağıtımı Hizmet Alım İşi” ihalesi yapıldı.

Kurum yöneticileri hem yasaya aykırı hareket etti hem de kuruma ciddi maddi yük oluşturdu.

Yapılan usulsüz ihale, net olarak personel çalıştırmaya dayalı bir hizmet alımı. Öyle ki, işe alınan sayaç okuma personelleri de AKP Gençlik Teşkilatları’ndan seçildi.

İşe alınanların AKP’lilerin bazılarının isimleri ise şöyle: Ramazan Kardeşoğlu, Ömer Aybak, Mustafa Köseoğlu, Ali Saraç, Muhammed Gültekin, Taner Bartu, Uğur Bulak, Yusuf Salim Aslan, Hamza Taşcar, Cumali Güreli, Habib Yunus Yakut, Bünyamin Akdağ, Burak Doğan, Emrullah Alacahan, Oktay Gültekin, Saim Çelik ve Muhittin Şimşek.