Dağ ve Er açlık grevini sonlandırdı

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in aileleri, 65 gündür açlık grevinde olan çocuklarının taleplerinin yerine getirilmesi üzerine açlık grevi eylemini sonlandırdıklarını duyurdu.

2019 yılında tutuklanan ve Hewlêr hapishanesinde tutulan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in aileleri, hak ihlalleri ve işkenceye karşı 18 Mayıs’ta başlatılan açlık grevi eyleminin, taleplerin yerine getirilmesi üzerine sonlandırıldığını duyurdu.

Mazlum Dağ’ın annesi Kudret Dağ, çocuklarının sağlık durumunu öğrenmek için Başûrê Kurdistan’a geldiklerini belirterek, “Çocuklarımızın açlık grevlerini sonlandırmalarından dolayı mutluyuz. Ayrıca ilgili tarafları Kürt halkının evlatlarının cezaevlerinde hak ihlalleri yaşamalarının önüne geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Abdurrahman Er’in babası Şahin Er ise, “Hak ihlalleri ve işkenceye karşı 65 gündür açlık grevi eyleminde olan çocuklarımızın sağlık durumu iyi değil. Bu nedenle açlık grevini sonlandırdıkları için mutluyuz. Taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin sözleri aldık. Bizlere Başûr'da destek olan tüm siyasi taraflar ve partilere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Bağımsız İnsan Hakları Kurumu ve Sosyal İşler Bakan Danışmanı ile görüştüklerini ifade eden Mazlum Dağ’ın amcası Hamit Dağ da, siyasi taraflar ve partilerin birçoğunun kendilerine destek verdiğini söyledi.