Dağ ve Er’in ailelerinden Hizba Zehmetkêşana Kurdistan’a ziyaret

Açlık grevindeki rehin tutulan Mazlum Dağ ve Abdulrahman Er’in aileleri, Hizba Zehmetkêşana Kurdistan’ı ziyaret etti.

Açlık grevindeki rehin tutulan Mazlum Dağ ve Abdulrahman Er’in aileleri, Hizba Zehmetkêşana Kurdistan’ı ziyaret etti.

Kuzey Kurdistanlı siyasi tutsaklar Mazlum Dağ ve Abdurahman Er, KDP zindanlarında karşı karşıya kaldıkları işkence ve kötü muamelelere karşı 61 gündür açlık grevini sürdürüyor. İki tutsağın sağlık durumları her geçen gün ağırlaşıyor.

Çocuklarının akıbetini ve sağlık durumlarını takip etmek isteyen Abdulrahman Er’in annesi Fatime Er ve babası Şahin Er ile Mazlum Dağ’ın annesi Kudret Dağ ve amcası Hamit Dağ, Hewlêr’e geldi.

'ÇOCUKLARIMIZIN YAŞAMI TEHLİKEDE'

Hizba Zehmetkêşana Kurdistan’ın (Kurdistan Emekçiler Partisi) Hewlêr’deki üssünü ziyaret eden aileler, Dağ ve Er’in haklarından mahrum bırakıldığını belirterek, DAİŞ’lilerden ayrı tutulmaları gerektiğini söyledi. Aileler ayrıca, Dağ ve Er’in siyasi tutsak olduğunu ve serbest bırakılmaları gerektiğini belirtti.

Abdurahman Er’in annesi Fatma Er de şunları söyledi:

“Çocuklarımız cezaevlerinde işkence görüyor. Yaşamları tehlikede, DAİŞ çetelerinin arasına alındılar ve haklarından mahrum bırakılıyorlar. Taraflara çocuklarımızın taleplerini yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.”
Tutsakların talebinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Hizba Zehmetkêşana Kurdistan Politbüro Üyesi Niştiman Kemal, “Er ve Dağ’ın haklarının ihlal edilmesini kınıyoruz. Yetkililer tutukluların can güvenliği için sorumluluğunu yerine getirmelidir. Dağ ve Er’in ailelerini destekliyoruz" dedi.