Dağlarda bir Şahin…

Viyan Soran’ın diyarı Haftanin’de ve Zap alanındaki Cudi Tepesi’nde Türk devletine karşı fedai bir şekilde savaşan gerilla Şahin Botan, düşmanı işgal ettiği alanlardan çıkarmak için yapılan birçok eyleme öncü bir komutan olarak katıldı.

Gerilla Şahin Botan Kurdistan’ın binlerce kahramanlığına tanıklık eden, Berivanlar’ın, Egidler’in diyarı olan Botan’da yurtsever bir aile ortamında dünyaya gelir. 1990’lı yıllarda Türk devleti çeşitli politikalarla Botan halkına saldırarak halkın iradesini kırmak ister. Yapılan bu saldırı ve baskılar Botan halkını daha da mücadeleci, boyun eğmez kılarken özgür yaşamla arasındaki bağları güçlendirir. Gözleri önünde halkına, ailesine ya da komşusuna yapılan baskı, zulüm ve katliamlara tanık olarak büyüyen Botan’ın yiğit gençleri kendileri ile beraber öfkelerini de büyütür ve intikam ateşine dönüştürürler yüreklerini. Bu duygularla büyüyen Şahin düşmandan intikam alma zamanının geldiği inancıyla 2014 yılında özgürlük saflarına katılır ve yönünü Besta alanına verir. Bir süre Besta ve Cûdî alanlarında kaldıktan sonra Medya Savunma Alanlarına geçer.

Şahin, Medya Savunma Alanında temel eğitimlerini görür. Temel eğitiminde öğrenmiş olduklarını kısa zamanda öz ve biçime kavuşturur. Gerillacılık için gerekli olan arazi hakimiyeti ve bir devrimcide olması gereken fedakarlık, duyarlılık, üstlendiği her görevi başarı ile yapma onun kişilik özellikleri olur. Gerilla Şahin zeki, öngörüleri güçlü ve inançlı bir savaşçı olmasından kaynaklı katılımını daha da büyütmek ister. Yoğunlaşmalarını daha da güçlü kılarak 2015 yılında Özel Kuvvetlere geçer. Gerilla Şahin, şehit Sema Yüce’nin dediği gibi, ‘Gökyüzünde iki güneş olmaz’ belirlemesiyle özdeşleşerek yaşar. Onun için tek Güneş Önder Apo ve onun felsefesi olur.

YAŞAMINI MÜCADELEYE ADAR

Gerilla Şahin temiz, sade ve doğal katılımıyla her arkadaşta büyük bir sevgi-saygı kazanır ve örnek alınan bir yoldaş olmayı başarır. Zilanlaşma yolundaki adımları her gün daha da hız kazanmaya ve büyümeye başlar. Yaşamına, Önderliğine, yoldaşlarına, toprağına ve halkına saldırılar giderek artmaktadır. Şahin; “Düşman nerede ise nereye yönünü vermişse ben de orada olmalıyım’’ der. Ve  Türk devletinin Heftanin’e saldırıları başladığında, operasyon alanına geçer. Gerilla Şahin Cenga Heftanin hamlesinde yaşamın ve savaşın her alanında yer alır. Viyan Soran’ın diyarı olan Haftanin’de, Viyan Soran’la halaya durmak kolay değildir. Bunun için sağlam bir akıl; güçlü, cesaretli, inançlı bir yüreğe sahip olmak gerekir. Tüm bu sahip oldukları ile birçok eylemde yerini alır. Bu eylemlerin birinde yaralanır ama kısa zamanda kendini toparlayıp işgalcilikle savaşına kaldığı yerden devam eder.

Yaşama yapılan her saldırı karşısında durma, bununla mücadele etme onda bir ilke olur. Düşmana korku salmak için yoluna ve savaşına devam eder. İşgalci Türk devleti 2022 yılında Zap, Avaşin ve Metina’da ‘pençe kilit’ adıyla işgal operasyonu başlatır. Gerilla Şahin de Şehit Savaş Maraş-Cenga Xabur Hamlesinde yerini alır. Yönünü direniş kalelerinden olan, adım adım fedailerin yürüdüğü Batı Zap bölgesindeki Cudi Tepesi’ne verir. Gerilla Şahin tünel savaşlarının da öncü komutanlarından olur. Burada birçok eylemde yer alır yaptığı suikast eylemleriyle düşmanının korkusu olur. Gerilla Şahin direniş tünellerinde tekrar yaralanır. Ancak kısa sürede iyileşir ve yapılacak olan eylemin hazırlıklarına başlar. İşgalcileri işgal ettiği alanlardan çıkarmak için başlatılan devrimci operasyona öncü bir komutan olarak katılır. Burada tıpkı fedai tanrıçalar Sara ve Ruken gibi soğukkanlılıkla düşmanın üzerine yürür. Bu hamlede kahramanca savaşan gerilla Şahin tıpkı yaşamda kendisinde edindiği ilke gibi fedaice mücadele ederek şehadete ulaşır.