DAİŞ çetesinden itiraf: Cerablus'u terk etmedik

Ortadoğu muhabiri Cockburn, bir DAİŞ çetesiyle görüşmesini yazdı. Yazıya göre çete, Türkiye ile DAİŞ arasındaki ilişkiye dikkati çekiyor ve "DAİŞ Cerablus'u terk etmedi; sadece sakallarını kestiler" diyor.

Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn, Şam ziyaretiyle ilgili Independent’te bir yazı kaleme aldı.

Cockburn, Türkiye’nin başlattığı işgal operasyonunun 'gizemli' olduğunu, DAİŞ'in operasyon başladıktan sonra hiçbir direniş göstermeden Cerablus’tan ayrıldığını belirtti. DAİŞ çetesi Faraj’ın açıklamalarına da yer veren Cockburn, Faraj'ın "Türk ordusu Cerablus’a girdiğinde orada olan arkadaşlarımla konuştum. IŞİD, Cerablus’u terk etmedi, sadece sakallarını kestiler" dediğini aktardı.

'TÜRKİYE'NİN ÇOK DESTEĞİ OLDU'

Yazıda, 30 yaşındaki Faraj'ın 2015 yazında Tel Abyad’ın YPG güçleri tarafından alınması sırasında DAİŞ'in 150 kişilik grubunda yer aldığına dikkat çekildi. Yazıya göre Faraj, "Türkiye, IŞİD’e çok destek oldu. Tel Abyad’da bulunduğum 2015 Mayısı'nda, sınır güçlerinin hiçbir engeli olmadan çok sayıda silah ve mühimmat aldık” dedi.

DAİŞ çetesi Faraj, Erdoğan için "Diğer Arap diktatörlerden çok daha iyi” ifadesini kullanıyor.

Türkiye’nin DAİŞ'i destekleyerek Suriye’nin içlerine ittiğini ve Erdoğan’ın Türkiye’deki Kürtlerle bir çatışma ortamı yaratmak istediğini söyleyen Faraj, bu nedenle Erdoğan’ın ‘Suriye’nin parçalanmasının sorumlusu' olduğunu belirtti.