Darp raporu verenlere soruşturma

İşkence hakkında herhangi bir işlem yapmayan savcılık, darp raporunu veren hastane personeli hakkında soruşturma başlattı.

Colemêrg’te (Hakkâri) geçtiğimiz günlerde yapılan ev baskınları ve ardından kesinleşen işkence raporları hakkında işlem yapmayan Hakkari Cumhuriyet Savcılığı, darp raporunu veren hastane personeli hakkında soruşturma başlattı.

Gever (Yüksekova) ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlara ve ailelerine sistematik bir biçimde işkence yapıldı. Savcılık, dosyaya hemen gizlilik kararı getirdi. Gözaltına alınan şahıslara evde ve gözaltı sırasında işkence yapıldığı, Yüksekova Devlet Hastanesi’nden alınan darp raporuyla da tespit edildi. 

Hakkari Cumhuriyet Savcılığı ise raporu veren hastane çalışanlarını ifadeye çağırdı. İşkence gören mağdurların avukatı Cevahir Ağralı için de Adalet Bakanlığından soruşturma izni talep edildi. Avukat Cevahir Ağralı, darp raporunu aldığı sırada yanında bulunan kişilerin bile ifadeye çağrıldığını belirterek, “Müvekkilime işkence yapıldı. Sağlık raporlarını hastaneden aldım. Yanımda olanlar ve raporu veren hastana çalışanları ifadeye çağrıldı. Muhtemelen benim hakkımda da işlem yapacaklar” dedi.