DBP: Şehitler birleşik mücadelenin faşizmi yeneceğini gösterdi

Mayıs şehitlerini anan DBP, "Mayıs ayı şehitleri birleşik mücadelenin faşizmi yenecek yegane bir güç olduğunu göstermiştir" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mayıs şehitleri için yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük savunucusu 68 kuşağının önderlerinden olan İbrahim Kaypakkaya’nın 18 Mayıs 1973 tarihinde Amed'de, “Özgür Kürdistan” ideali ile yola çıkan Haki Karer’in ise Antep’te katledildiği hatırlatıldı.

'ANILARINA BAĞLI KALIP BAŞARACAĞIZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Demokratik mücadele yürütenler hedef haline getirilmişti. Mahkemelerde göstermelik yargılamalar yapılmakta, zindanlarda insanlar işkenceler ile yıldırılmak istenmekteydi. Amed zindanı ölümle yaşamın mücadelesinin olduğu bir arenaya dönüşmüştü. Askeri cuntanın zifiri karanlığı yarattığı böylesi bir ortamda Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner bedenlerini ateş topu yaparak karanlıkta bir meşale oldular halklar için. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin birer neferi olarak tarihteki yerlerini aldılar.

O tohumlar günümüzde boy verip, kökleri toprağın derinliklerinde olan ağaçlara dönüştüler. Bugün IŞİD’e karşı Rojava’da, Karadeniz’in betonlaşmasına karşı yaylalarda, emekçilerin alın terine el koymaya çalışan iktidar patronlarına karşı madenlerde, tarihin yok edilmesine karşı Hasankeyf’te, özgürlüklerin engellenmesine karşı tüm alanlarda, sokaklarda Türkiye ve Kürdistan haklarının birlikte mücadelesi ile büyümektedir.

Mayıs ayı şehitleri bizlere birleşik mücadelenin faşizmi yenecek yegane bir güç olduğunu göstermişlerdir. Bizler de anılarının bağlılığına olan inancımızla, devrim coşkusunu, demokratik siyasetle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Mayıs ayı şehitlerini saygıyla anarken, özgürlük mücadelelerinin birleşik mücadele ile başarıya ulaşacağı inancını bir kez daha vurguluyoruz.”