DBP: Şikayet etme değil, ayağa kalkma süreci

DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Berat Birtek, önümüzdeki sürecin şikayet etme değil, ayağa kalkma süreci olduğunu söyledi.

DBP Van İl Örgütü binasında düzenlenen Yerel Yönetimler Toplantısına, DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Berat Birtek, DBP PM Üyesi Şehzade Kurt, DBP PM Üyesi Eşref Mametoğlu, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Çetin Ergin, kayyum atanan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Beritan Tayan, DBP’li Belediye Meclis üyeleri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

'KÜRTLERİN KAZANIMLARI ÇOK'

Saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Birtek, 2 yıldır yaşanan sürecin geleceğe yön veren bir süreç olduğunu ifade etti. Genel olarak halka yönelik büyük saldırıların gerçekleştiğini, büyük mağduriyetlerin yaşandığını ancak gelinen aşamada aciz ve sürekli şikayet eden bir yaklaşıma sahip olmayacaklarını ifade eden Birtek, “Önümüzdeki süreçte önemli gelişmeler olacak. (...) Bu yaşananlarla birlikte Türkiye’de de bir kaos var. Bu kaos nasıl sonlanacak? Bunu konuşalım. Rojava ve Suriye’de güçler Kürtlere yanaşmak istiyor. Çünkü, artık Kürtlerin kazanımları çok yoğundur" dedi.

'HER ALANDA DİRENECEĞİZ'

Türkiye siyasetinde yaşanan gelişmelere de değinen Birtek, Zarrab meselesinin geldiği aşamaya dikkat çekti. Kayyum süreci ile Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana devletin Kürtlere olan yaklaşımının AKP eliyle net bir şekilde ortaya çıktığını vurgulayan Birtek, Kürtçe tabelaların indirilmesini ve kadınlara yönelik tüm kazanımlara yönelik gerçekleşen saldırıları hatırlattı. Birtek, "Saldırı neredeyse geliyorsa oradan direneceğiz, saldırı kadına mı yapıldı; oradan direneceğiz, gençliğe mi yapıldı; oradan direneceğiz. Önümüzdeki süreç ayağa kalkma, şahlanma dönemidir. Yaşanan bütün kıyım ve zulüm politikalarına rağmen dimdik ayakta duracağız" diye konuştu.

Birtek, konuşmasında son olarak, 2 yıldır yaşanan yıkımlara dikkat çekti ve sözü DBP’li belediyelerin yerel yönetim uygulamalarına getirdi. “Biz yerel yönetimleri sadece belediyecilik olarak algıladık ve sadece hizmet boyutuyla yaklaştık. Bu toplantıda belediyelerimiz döneminde yapamadıklarımızı konuşacağız” şeklinde konuştu.

Birtek’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.