DBP Kızıltepe’de kongre gerçekleştirdi

DBP Kızıltepe ilçe örgütü 4. Olağanüstü Kongresi gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin Kızıltepe İlçe Örgütü 4. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kızıltepe Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye, Halkların Demokratik Partisi  (HDP) Mardin Milletvekili Ali Atalan’ın yanı sıra, Demokratik İslam Kongresi (DİK) temsilcileri, DBP Mardin il ve ilçe örgütleri temsilcileri, KESK temsilcileri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

"DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ"

DBP bayrakları ile donatılan salonda, kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti. Açılış konuşmasının ardından saygı duruşuyla başlayan kongrede idari ve mali raporlar okundu.

Konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, yürüttükleri mücadelenin haklı ve meşru olduğunu belirterek, "AKP'nin yürütmüş olduğu siyaset, Kürtleri hedef almakta ve Kürt halkının siyasi iradesini hedef almaktadır. İstiyorlar ki Kürde dair hiçbir şey kalmasın. Ama bizler mücadele edeceğiz. İzin vermeyeceğiz asla. Bunu artık herkes bilmeli ki Kürtler Ortadoğu’da gücü olan ve mücadele eden bir halktır. Dün nasıl imha politikalarına direndiysek bugün de aynı iradeyle daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz" diyerek kongrede yeni seçilen ilçe yönetimine başarılar dileklerinde bulundu.

197 delegenin yer aldığı kongrede DBP Kızıltepe ilçe eşbaşkanlığına Hıdır Karataş ile Mevlüde Çelebi seçildi. Kongre yeni ilçe yönetiminin tanıtılması ardından alkışlar ve sloganlar eşliğinde son buldu.