DBP konferansı: Abdullah Öcalan özgür olana kadar direniş!

DBP konferansında "Abdullah Öcalan özgürleşene, Kurdistan özgürleşene kadar her zaman direniş ve mücadele içinde olacağız” mesajı verildi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Amed'de bir düğün salonunda "Örgütlü toplumla özgür geleceği kuralım" şiarıyla gerçekleştirdiği konferans sona erdi.

Konferansta  DBP'nin rehin tutulan eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in gönderdiği mektup okundu.

Divan üyesi Cemile Turhallı’nın okuduğu Kürtçe mektup şöyle: “Değerli yol arkadaşlarım, DBP’nin fikriyatının sahibi, tüm halklara umut olan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmanın sahibi Sayın Öcalan’dır. Bu fikriyat oluştuğundan bugüne mücadelesini yürüten herkesi selamlıyorum. Selam olsun özgürlük mücadelesine inanışlarıyla salonu dolduran binlerce yoldaşıma. ‘Kadın yaşam özgürlük’ sloganını felsefe haline getirip, dünya kadınlarının sesiyle bütünleştiren Kürt kadınların özgürlük mücadelesine selamlar. bu mücadeleyi yürüten kadınlara selam olsun. Selam olsun ‘Genç başladık, genç başaracağız’, ‘Hiç yaşlanmayacağız’ diyerek, önderliğine bağlı olan gençlere…

Değerli yoldaşlarım, zorlu süreçte gerçekleşen bu konferans, mücadele kararlığımız için Güneş gibi oldu. Partimizin karar alma ve partileşme kararlılığını Haki Karer’den aldık.  Kadın özgürlük mücadelesiyle başaracağımızı komutan Beritan’dan aldık.

Bugün bu salonda atılan her slogan, Mazlumların, Kemallerin, Sakinelerin ve Sêvêlerin mücadelesinin sesidir. Onun için bu salonu bu inanç ve direnişle dolduranlara diyoruz ki; DBP, milyonlarca Kürt’ün özgürlük mücadelesinin temel taşıdır. Bu mücadeleyi tüm dünyaya yayacak bu mirasa sahip olanlar, bu uğurda hayatını kaybeden yoldaşlarımız ve öncüleridir. Tüm yoldaşlarımızın bu görev ve sorumlulukla hareket edeceğinden şüphemiz yoktur. Davamıza bağlı mücadelemizin inancıyla konferansınızı bir kez daha memnuniyetle karşılıyoruz.”

'HİÇBİR GÜÇ HALKLARIN KARŞISINDA DURAMAZ'

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Emine Kaya, cezaevlerindeki hak ihlallerine değindi. Birçok hasta tutsağın olduğu ve bazı tutsakların ise infazlarının yakıldığını söyleyen Emine Kaya, Kürt Siyasetçi Gültan Kışanak’ın rehin tutulmasına dikkat çekti.

Emine Kaya, “Hiçbir güç halkların karşısında direnemez. Abdullah Öcalan için kampanya başlatıldı. Halk buna sahip çıkacaktır. Bu hamle hedefine ulaşana kadar mücadele edeceğiz” dedi.  

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR DİRENİŞ!'

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Parti Meclisi (PM) üyesi Livan Orman, "Tarih bize gösterdi ki gençler her zaman toplumun öncüsü oldu. Gençlik her zaman kendi toplumu için fedakarlık etti. Yeri geldi canını verdi. O nedenle bütün işgalciler gençlerden korktukları için tutuklayıp, asimile edip, uyuşturucu, fuhuş ve istismarla baş başa bırakıyor” dedi.
Gençlerin örgütlülüğünün ve mücadelesinin toplumu ayakta tuttuğunu vurgulayan Orman, “Abdullah Öcalan da ‘Gençlik her zaman toplumun sesidir’ diyor. Gençliğini kaybeden toplum asla başaramaz. Mazlum Doğan ‘Berxwedan jiyan e-Yaşamak direnmektir’ dediğinde gençti. Egit gençti, Ali Çiçek canını verdiğinde gençti. Abdullah Öcalan ‘Kurdistan sömürgedir’ dediğinde 24 yaşındaydı ve gençti. Bu bugün de böyledir, ileride de bu böyledir. Abdullah Öcalan özgürleşene, Kurdistan özgürleşene kadar, Dicle ve Fırat özgür akana kadar biz gençler her zaman direniş ve mücadele içinde olacağız” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZA MÜCADELE SÖZÜ VERDİK'

Barış Anneleri Meclisi üyesi Kudret Eryılmaz, annelerin mücadelesine değindi. Annelerin çocuklarına mücadele sözü verdiğini belirten Kudret Eryılmaz, “Ölüm, işkence, göç, talan, ne olursa olsun onların yolundan bir adım geri atmayacağız. Bütün annelerin acıları aynıdır. Biz barış diyoruz. Hiçbir şey barıştan daha güzel değildir.  Ne olacaksa olsun, biz direndik, direnmeye devam edeceğiz. Korkmuyoruz, varız ve başarana kadar da var olacağız. Bu kongre barışa vesile olsun. İmralı’da Abdullah Öcalan başta olmak üzere herkes özgür olsun” dedi.