DBP’li Gülmez'e aynı suçlamalardan ikinci tutuklama!

DBP Amed İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, daha önce tutuklandığı dava dosyasında yer alan iddialardan bir kez daha tutuklandı!

Türk yargısı, Kürtlere dönük siyasi soykırım uygulamalarında kendi hukukunu da hiçe sayıyor.

Kadınlara yönelik operasyonda geçen yıl gözaltına alınarak tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, aynı iddialardan bir kez daha tutuklandı. 26 Ocak’ta DBP İl Örgütü binasına yapılan baskında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak koronavirüs testinin pozitif olması nedeniyle gözaltına alınmayan Gülmez, 31 Ocak’ta gözaltına alındı. Testinin tekrar pozitif çıkması üzerine serbest bırakılan Gülmez, bugün yeniden gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 12 Nisan 2021’de tutuklanarak serbest bırakılan Gülmez, yine aynı iddia ve gerekçelerle tutuklandı.
Müvekkilinin mitinge katılmak ve röportaj vermekle suçlandığını söyleyen Avukat Burhan Arta, aynı delillerle müvekkili hakkında açılan davanın sürdüğünü belirterek, “Bir konuda iki ayrı yargılama olamaz” dedi. Arta, görülmekte olan dosyanın diğer davayla birleşeceğini ve müvekkilinin o dosyadan 5 ay önce tahliye edildiğini hatırlattı.