DBP'nin Amed'deki büyük konferansı başladı

DBP’nin "Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuralım" şiarıyla gerçekleştirdiği konferans için binler buluştu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 12 Kasım’da Ankara’da gerçekleştireceği 6’ncı Olağanüstü Kongre öncesi Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan bir düğün salonunda “Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuralım” şiarıyla büyük bir konferans düzenliyor. DBP’nin yeni döneme dair tutum belgesini açıklayacağı konferans için binlerce kişi bir araya geldi.

Parti bayraklarıyla süslenen salona, üzerinde “Jin jiyanê rêxistin dike (Kadınlar yaşamı örgütlüyor)” ve “Em ê bi civaka rexîstinbûyi jiyana azad ava bikin (Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuracağız)” yazılı Kürtçe pankartlar asıldı.
Sabahın erken saatlerinde hem kentte hem de çevre bölgelerden binlerce kişi, konferansın gerçekleştirileceği salona akın etti.

Binlerce kişinin yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve çok sayıda siyasetçi ile sivil toplum örgütü temsilcisi konferansa katıldı.

 “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının yankılandığı konferans, DBP’nin mücadelesine dair sinevizyon gösterimiyle devam ediyor.