DBP: Tecrit kırılırsa faşizm zinciri de kırılır!

DBP MYK, "Tecridin sonlanması Kürdistan ve Türkiye halklarını kuşatan faşizm zincirini de kıracaktır" dedi.

9 EKİM KOMPLOSU

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası Komplonun yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 Açıklamada "Komplo süreci ile Sayın Öcalan’ın Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine ilham olabilecek düşünceleri ve Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi talepleri üzerine kurulu ortak gelecekleri hedef alındı" denildi.
Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Sayın Öcalan, İmralı’da ortaya koyduğu irade ve geliştirdiği demokratik çözüm paradigmasıyla ulus-devletlerin tüm kirli ve tehlikeli girişimlerini bir bir deşifre etti. Duruşu ile halkların barış ve demokrasi umudu oldu. Fakat Sayın Öcalan’ın demokrasi ve özgürlükler için ortaya koyduğu bu irade ve çözüm kararlılığı tecrit politikalarıyla sistematik bir şekilde her seferinde hedef alındı.
(...)
Tecridin sonlanması Kürdistan ve Türkiye halklarını kuşatan faşizm zincirini de kıracaktır. Bu amaçla, 'Sayın Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' şiarı ile yeni bir aşamaya taşıdığımız Büyük Özgürlük Yürüyüşümüzü 'mutlak zafer' kararlılığı ile sürdürüyoruz. 13 Ekim günü Amed’de gerçekleşecek olan 'Büyük Özgürlük Mitingimiz’ de bu sürecin önemli adımlardan biri olacaktır.
Vicdan ve sorumluluk sahibi, demokrasi ve barış kaygısı olan her kesime Sayın Öcalan’ın ortaya koymuş olduğu çözüm iradesine sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz."