Demirtaş yeniden ifadeye çağırıldı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağıladığı" iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından özellikle HDP'li milletvekillerinin dosyalarına dair incelenmeler sürüyor.

Son olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağıladığı" iddiasıyla ifadesinin alınması için davetiye çıkardı.

Başsavcılıkça daha önce de Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp hakkında da yürütülen soruşturmalar kapsamında, "örgüte üye olmak" iddiasıyla ifadeleri alınmak üzere davetiye çıkarılmıştı.

Yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu da geçtiğimiz Haziran ayında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı "hakaret" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla ifadeye çağırmıştı.