Demokrasi Nöbeti Derik'te devam etti

HDP'li 3 büyükşehir belediyesinin gasp edilmesine karşı Mardin’de başlatılan Demokrasi Nöbeti 39'uncu günde Derik ilçesinde devam etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed, Van ve Mardin belediyelerinin gasbı ve kayyum atamalarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 39'uncu gününde Mardin'in Derik ilçesinde sürdü. Polis ablukası altında başlayan nöbet eylemi, halkın zılgıt ve türküleriyle başladı. 

Nöbette HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yarın görülecek duruşmasına ilişkin yazılan basın metnini okuyan HDP İl Eşbaşkanı Eylem Amak, "Kürt siyasetçilere, devrimcilere ve muhaliflere yapılacak baskının genişleyeceği yönünde verilen bir mesajdır. Kadınlar olarak erkek egemen iktidarın verdiği bu mesajı aldık. Yanıtımız, direnmek ve mücadeleyi daha da büyütmek, kadın dayanışması ve ortak mücadele zeminini güçlendirmek olacaktır" diye belirtti. 

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, 39 gündür Kürt iradesinin gasp edildiği ve kayyum sürecinin kendisiyle birlikte ciddi sorunlar doğuracağını ifade etti. Taşçıer, "3 yıl önce de bu topraklarda kayyum vardı ve yine aynı şekilde İçişleri Bakanlığı kararıyla atandı. Kayyum atamalarından önce hiçbir borcu olmayan belediyeler borç bataklığına sürüklendi" dedi.

Kayyum atamalarıyla birlikte Kürt halkının iradesinin gasp edildiğine dikkat çeken Taşçıer, "HDP'nin demokratik tavrı ve barışta ısrarından dolayı baskılar devam ediyor. Ancak HDP bu topraklarda barışı tesis edebilecek bir güce sahiptir" diye konuştu.

Demokratik bir ülke anlayışında ısrar edeceklerinin altını çizen Taşçıer, "Kürt illerine atanan kayyumları kabul etmiyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Açıklama kitlenin alkış ve "Jin Jiyan Azadî" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu.