Dêrik'te binler 9 Ekim komplosunu kınadı

Derik’te binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim 1998'de gerçekleştirilen komplonun 24’ncü yıl dönümü vesilesiyle Dêrik, Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer bölgelerinin binlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Kenteki tüm dükkanlar  ise kepenk kapattı,

Azadi Meydanı’nda  yürüyüşe başlayan binlerce Derik'li, "Bijî berxwedana rêbertî", "Bimire faşîst Erdogan" ve “Kahrolsun Uluslararası Komplo” sloganlarıyla yürüdü.

Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile "Hemû cureyên îxanet û komployê têk bibin, rêber Apo bi fîzîkî azad bikin" pankartları açıldı.

Yürüyüş, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Şehit Bawer Merkezi önünde mitinge dönüştü.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Cizre Bölgesi Meclis Üyesi Seîd Sîpan, hegemonik ve sömürgeci devletlerin karanlık bir odada bir araya gelerek, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik komplo planladığını belirtti.

Kürt Halk nNderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceklerini belirten Sîpan, “Komployu şiddetle kınıyoruz. Demokratik ulusun aydın ve filozofu Abdullah Öcalan’ın şahsında gerçekleştirilen bu komplo tüm bölge halkına yöneliktir” dedi.

Meydanlara binlerce insanın dökülmesinin Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine olan bağlılığın göstergesi olduğunadikkat çeken Sîpan, “Hegemonik ve kapitalist devletler, Önder Öcalan’ı yakalayıp Türk devletine teslim etmek ve onların kirli siyasetlerine karşı olan fikir ve felsefesini yenilgiye uğratmak için Suriye'den ayrılması konusunda anlaştılar” şeklinde konuştu.

Seîd Sîpan  konuşmasını “Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesine dayanan şehit anneleri, bölge halkının gücü ve iradesiyle mücadeleyi büyüteceğiz” diyerek tamamladı.

Miting, Kürt Halk Önderi'nin İmralı direnişini selamlayan sloganlarla sona buldu.