Derik ve Bağlar’da Newroz kutlandı

Mardin’in Derik ilçesinde Mardin valiliğinin yasağına rağmen bir araya gelen kitle Newroz’u kutladı. Amed’in Bağlar ilçesinde de Newroz ateşi yakıldı.

Mardin’in Derik ilçesinde Mardin valiliğinin yasağına rağmen bir araya gelen kitle Newroz’u kutladı. Amed’in Bağlar ilçesinde de Newroz ateşi yakıldı.

DERİK

Mardin'in Derik ilçesinde valiliğin yasağına rağmen halk Newroz'u kutladı. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, kutlamanın yapıldığı ilçe merkezinde bir araya geldi. Kutlama öncesi Demirel ve beraberindekiler ilçe esnafını ziyaret ederek, Newrozlarını kutladı. Newroz kutlamasında sık sık direniş sloganları atılırken, çalınan direniş parçaları eşliğinde halay çekildi. 

Newroz kutlamasında konuşan Demirel, Botan direnişinde ölümsüzleşen özgürlük savaşçılarını anarak, "Onlar Kürdistan tarihine tıpkı Mazlum Doğan gibi, Sakineler gibi, Zekiye Alkan gibi tarihi direnişle tarihte yerini aldılar. Şu an halen Cizir'de, Hezex'te, Nusaybin'de, Gever'de, Derik'te, Sur'da ve tüm Kürdistan'da mücadele verenleri kutluyoruz, direnişlerini selamlıyoruz ve Newrozlarını kutluyoruz" dedi 

Kutlama yakılan ateşin etrafından çekilen halaylarla sona erdi. 

BAĞLAR

Amed’in Bağlar ilçesine bağlı Şexşamil Mahallesi'nde Newroz ateşi yüzlerce mahalleli tarafından yakıldı. "Biji Serok Apo" ve "Bê Serok Jiyan nabe" sloganlarının atıldığı kutlamada havai fişekler eşliğinde Newroz ateşi yakıldı. Ardından Çocuk Korosu şarkı söyledi. Yakılan ateşin etrafında yüzlerce kişi direniş şarkıları eşliğinde halaya durdu. 

DBP Bağlar ilçe Eşbaşkanı Arzu Karaman, kutlamada yaptığı konuşmada Newroz'un direnen Kürt halkına Mazlumlardan kaldığını hatırlattı.