Devrimci hamleler sürüyor: 7 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının devrimci hamleler kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 7 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, devrimci hamleler kapsamında işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerin ayrıntılarını paylaştı.

HPG açıklaması şöyle:

HEFTANİN

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan işgal operasyonuna yönelik güçlerimizin başlattığı Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Eylül günü saat 11.30’da Tepê Hêliz alanında yol çalışması yürüten işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Dozer aracının hedeflenip imha edildiği bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu Geliyê Pisaxa alanını bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz 18 Eylül günü saat 11.00’da Şehit Mervan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşmana askeri öldürülmüştür.

XAKURKÊ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

18 Eylül günü saat 16.50’de Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde bulunan Şekif Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde birçok düşman mevziisi imha edilirken tespit edilen 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri gece saatlerinde Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

19 Eylül günü (bugün) saat 06.50’de Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan operasyon birliklerine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

YJA Star güçlerimiz, 17 Eylül günü saat 16.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi yakınlarında bulunan Banê Tepesinde mevzii çalışması yapan işgalcilere ait iş makinelerine yönelik eylem düzenlemiştir. 1 dozer aracının darbelendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Eylemleri düzenleyen birliklerimiz bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ŞIRNAK

17 Eylül günü saat 18.30’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos bölgesine bağlı Mezra Marinos alanında bir operasyon başlatmıştır. Gece saatlerinde alana indirmeler yapan işgalci TC ordusu, alanı bombardımana tabi tutmuştur. 18 Eylül gece saatlerinde alandan geri çekilen operasyonda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BİTLİS

16 Eylül günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Hadi alanında bir operasyon başlatmıştır. 17 Eylül günü saat 01.30 sularında alana yönelik hava saldırıları düzenleyen işgalci TC ordusu, alana indirmeler yapmıştır. Bu operasyon aynı gün öğlen saatlerinde alandan geri çekilmiştir. Operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ZAP-AVAŞİN

17 Eylül günü saat 21.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanını, 18 Eylül günü saat 15.50’de ise Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

HAKKARİ

4 Eylül tarihli açıklamamızda, 2 Eylül günü güçlerimizin Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ne doğru ilerlemekte olan düşman konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirdiğini ve 13 düşman askerinin öldürüldüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda başlatmıştır. 8 Eylül gününe kadar devam eden operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında yer yer çatışmalar yaşanmış ve bombardımanlar yapılmıştır. Bu operasyonda 3 Eylül günü Renas Tolhıldan yoldaşımız, 6 Eylül günü ise Xeyri Herekol yoldaşımız düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

8 Eylül günü Şelalê alanında bulunan operasyon birliklerine yönelik güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Renas Tolhıldan
Adı Soyadı: Baver Kavak
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hüsnügül – Mehmet Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2019 / Çelê

 

Kod Adı: Xeyri Herekol
Adı Soyadı: Salih İsmail İbrahim
Doğum Yeri: Şam
Anne - Baba Adı: Menal – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2019 / Çelê

Kürdistan’ın yiğit evlatlarından olan Renas ve Xeyri yoldaşlar düşmanın gerçekliğini derinden hissetmiştir. Düşmanın Kürdistan’daki talanına, katliamlarına ve soykırım politikalarına tahammül edemeyen yoldaşlarımız, büyük bir kararlılık ile Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Gerilla yaşamının maneviyatını derinden yaşayan yoldaşlarımız, kazandıkları PKK kültürü ile kendi yaşamları ile bütünleştirerek örnek bir militan kişiliğe sahip olmuşlardır. Yaşamda, eğitimde ve savaşta sürekli kendilerini geliştiren yoldaşlarımız, Önder Apo’nun özgürlük felsefine sonuna kadar bağlı olmuşlar ve şehitlerimizin izinden yürümeyi bilmişlerdir. En son mücadele verdikleri alanda düşmana karşı önemli başarılar elde edilmesinde önemli katkısı olan Renas ve Xeyri yoldaşlar, fedai militan kişiliğin esasları olmuşlardır.

Şehadete ulaşan Renas ve Xeyri yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

XAKURKÊ

5 Eylül tarihli açıklamamızda, 3 Eylül günü güçlerimizin Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şêxzade vadisine girmeye çalışan taarruz helikopterlerine yönelik gerçekleştirdiğini ve bu eylem sonucunda kobra tipi taarruz helikopterinin darbelendiğini paylaşmıştık. Eylem ardından 4 Eylül günü gerçekleştirilen bombardımanlarda ise 2 arkadaşımızın şehit düştüğünü belirtmiştik. Şehadete ulaşan Adıl ve Serhat yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adıl İntikam
Adı Soyadı: Kaniwar İbrahim
Doğum Yeri: Heseke
Anne - Baba Adı: Atiya - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Eylül 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Serhat Xwin
Adı Soyadı: Sedat Yalçınkaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Saadet – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Eylül 2019 / Xakurkê

Adıl İntikam yoldaş 1997 yılında Heseke’de, Serhat Xwin yoldaşımız 1989 yılında Muş’ta dünyaya gelmiştir. Doğup büyüdükleri topraklarda yaşamları boyunca her zaman kültürlerine, dillerine ve özlerine sahip çıkma mücadelesi vermişlerdir. Önderlik felsefesi ile tanışan yoldaşlarımız, sistemin tüm kirliliklerine karşı Zilanlar’ın ve Agitler’in yoldaşı olma arayışına girmişlerdir. Kapitalist sistemin köklerini çözdükçe, düşman baskı ve kirli politikalarına karşı Adıl yoldaş 2015 yılında, Serhat yoldaş ise 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Önderliğe olan bağlılıkları onları her gün geliştirmiş ve her zaman fedakar, hesapsız, moralli ve örgütlü bir yaşamın sahibi olmuşlardır. Tüm görev ve sorumluluklarına son derece titiz yaklaşan yoldaşlarımız, en son Xakurkê’de düşmanın işgaline karşı kahramanca savaşmış ve şehit düşmüşlerdir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizden aldığımız zafer gücüyle savaşımızı zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”