Direniş köklerinde yeşeren gerilla: Yıldız Şahin Botan

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında fedailiğin temsilcilerinden biri olan Yıldız Şahin Botan, şehitlerin yarattığı değerleri korumak için işgalciye karşı son nefesine kadar savaştı.

Kürt halkını bitirmek için tüm gladyo devletleri bütün imkanlarını, teknik ve taktiklerini seferber etmiştir. Fakat hesaplamadıkları bir gerçeklik vardı o da egemen güçlere başkaldırıp yeni ve özgür bir yaşamın temellerini atan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle kendilerini yeniden yaratan Kurdistan’ın fedai militanları…

Bu fedai militanlardan biri olan gerilla Yıldız Şahin Botan, Kobanê’nin bereketli ovasında doğar ve büyür. Devrim ve savaş ortamında büyüyen Yıldız, halkının her anlamda tehdit ve tehlikede olduğuna tanık olur. Bu onda duyarlılığı, düşmana karşı intikam duygularını ve savaşma özelliklerini geliştirir. Çünkü yanında halkı, ailesi ve halkı için savaşan özgürlük savaşçıları; DAİŞ çeteleri tarafından vahşice katledilir. Yıldız, sömürgeci Türk devletinin çetelerle birlikte 2018 yılında başlattığı Efrîn işgali ve 2019 yılında Serêkaniyê saldırıları karşısında silahına sarılarak en ön cepheye koşar ve halkının özgürlük devrimini, şehitlerin kanlarıyla yarattığı değerleri savunmak için fedaice savaşır.

İki abisi ve yakın ailesinden birçok akrabasının gerillası saflarına katılmış olması da Yıldız’a silahıyla özgürlük dağlarında yürüme ve savaşma cesareti kazandırır. Bunun için büyük istek ve heyecanla yönünü özgür dağlara verir. Katılımını özellikle de Kürt halkını karanlığa hapsetmek isteyen uluslararası komplonun gerçekleştiği 15 Şubat’ta gerçekleştirir. Yeni savaşçı eğitiminden sonra ideolojik ve askeri anlamda büyük bir gelişim gösterir ve öncü bir komutan olur.

Yürütmüş olduğu pratikleri yeterli bulmayan ve yoğunlaşmalarını daha da derinleştirmek için 2021 yılında Özel Kuvvetler'e gitme önerisinde bulunan Yıldız, halkının sesi, yoldaşlarının intikamı olmaya yeminlidir. Üzerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getirir. Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının ardından Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi'nde yerini alarak savaş tünellerinde büyük cesaret ve hırsla savaşır. Yoldaşı Robîn Avent ile birlikte 25 Temmuz 2023 yılında Türk devletinin Girê Cûdî Direniş Alanı’na yönelik saldırısı sonucu şehitler kervanına katılır.