DTK: AKP, ömrünü uzatmak için provokasyon yapıyor

DTK, "AKP-MHP, yeni oyunlar ve provokasyonlarla  tükenmekte olan ömrünü uzatmaya çalışmaktadır" diyerek, güçlü dayanışma çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), HDP'ye dönük saldırı ve provokasyonlara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KÜRT HALKININ BELİRLEYİCİ ROLÜ VAR'

DTK'nin açıklaması şöyle:
"31 Mart Yerel Yönetimler Seçimleri'nde halkımız darbeci - kayyum sisteminin halkımızın  seçilmiş demokratik iradesine karşı gerçekleştirdiği hukuksuzluklara son derece güçlü bir yanıt vermiş, iradesine dokundurtmayacağı kararlılığını ortaya koymuştur.
31 Mart  genel ve yenilenen 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları AKP-MHP faşist ittifakına büyük bir darbe vurmuş, faşizme karşı önemli bir başarı ortaya çıkarmıştır.
Bu başarının ortaya çıkarılmasında Kürt halkının son derece önemli ve belirleyici bir rolü vardır.

'AKP ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN...'

Halkımız başta olmak üzere, demokrasiden yana olan bütün toplumsal muhalefetin bu başarısı karşısında paniğe kapılan AKP-MHP faşizmi hedef saptırmak ve gündem değiştirmek amacıyla yeni oyunlar ve provokasyonlarla  tükenmekte olan ömrünü uzatmaya çalışmaktadır.
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine yeniden kayyum atamaları, Rojava’yı işgal girişimleri, en son olarak da MİT’in ve emniyet güçlerinin organizasyonu olduğu açık olan,Diyarbakır HDP il binası önünde toplanan aileler üzerinden HDP’ye ve tüm demokratik muhalefete yönelik geliştirilen büyük provakosyon sistematik bir planın adım adım hayata geçirildiğini göstermektedir.

'KAFTANCIOĞLU İLE DAYANIŞACAĞIZ'

CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na demokratik düşüncelerini dile getirdiği için siyasi intikam ve hesaplarla verilen On yıllık hapis 'cezası' ve  İstanbul büyükşehir belediyesine kayyum atama söylemleri ve girişimlerinin de bu provokasyonun birer parçası olduğu açıktır.
Bu vesile ile Sayın Canan Kaftancıoğlu  hakkında verilen bu kararı protesto ediyor, Canan Kaftancıoğulu şahsında tüm demokrasi güçleri ile büyük bir dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz.

'TASARLANMIŞ BİR PROVOKASYON'

Bütün bu gelişmelerle iç içe ve bağlantılı olarak; HDP il binası önünde toplanan ailelerin dile getirdiği sorunlarla yakından-uzaktan hiçbir ilgisi olmayan HDP’nin muhattap gösterilerek hedef haline getirilmesi AKP-MHP faşist ittifakının bilinçli ve tasarlanmış bir provakasyonudur.
Bu nedenle HDP il binası önünde oturan aileleri sağduyulu davranmaya,  asıl muhattabın AKP olduğu gerçeğini bilerek sorunlarına çözüm aramaya çağırıyoruz.
AKP-MHP faşizminin yandaş medya kuruluşlarını da devreye sokarak HDP’ye karşı bir algı oluşturma operasyonu geliştirerek Kürt halkını “cezalandırma” operasyonu geliştirdiğini ve HDP’yi kapattırmanın alt yapısını oluşturmak istediğini HDP İl binası önünde toplanan aileler bilmeli ve bu oyuna alet olmamalıdırlar.
HDP’nin, sözkonusu ailelerin dile getirdiği sorunları çözmek, ülkemizde acının, gözyaşının, akan insan kanının ve savaşın son bulması ve  demokratik bir ülkede özgürce yaşamak için mücadele verdiğini bilmek durumundayız.
Bu nedenle, HDP Amed il binası önünde oturan ailelerimize duygularının, tepkilerinin ve sorunlarının Kürt halkına düşman olanlar tarafından istismar edildiğinin farkına vararak, halkımıza karşı daha büyük provakasyonlar gerçekleştirmeye gerekçe yapılmak istenen bu yaklaşımdan vazgeçmeleri çağrısını yapıyoruz.
Tüm halkımızı da,  bu durum karşısında sağduyulu ve soğukkanlı  davranmaya, metanetli bir biçimde yaklaşarak AKP-MHP faşizminin geliştirmek istediği tüm provakasyonları boşa çıkarmaya  çağırıyoruz.
AKP-MHP faşizminin geçmişte de çokça denediği ama başarılı olamadığı bu tür provokasyonlarla halkımızın iradesini gaspedemeyeceğini ve mücadelesini bastıramayacağını mücadele tarihimiz defalarca göstermiştir.

ÇAĞRI

Tüm Türkiye halklarını, demokrasi güçlerini ve uluslararası toplumu, Türkiye demokrasisinin kilit dinamiği ve güvencesi HDP üzerinde oynanan oyunlar ve geliştirilmek istenen provakasyonlar karşısında duyarlı olmaya ve güçlü bir dayanışma göstermeye çağırıyoruz."