DTK'den '8 Mart' mesajı  

DTK, 8 Mart'ı kutladı ve Çağın Direnişi'ni selamladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yaptığı yazılı açıklamasında, "Dünyanın her yerinde erkek iktidar ve devlet olgularının zihniyeti nedeniyle katmerli sorun sarmalına dönüştürülen kadın, tüm dünyada ortak örgütlenme, mücadele ve direnişi ile isyanını her geçen gün daha da yüksek bir şekilde haykırarak ifade etmekte ve eylemini gerçekleştirmektedir" dedi.

'KADINLAR HİÇBİR DÖNEM BOYUN EĞMEDİ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tarihsel olarak ekonomik, sosyolojik, kültürel ve ideolojik boyutta her yönüyle baskı, zulüm, asimilasyon ve katliamlardan geçirilerek tarih sahnesinden silinmek istenen kadınlar, eril zihniyete karşı hiçbir dönemde boyun eğmedi ve eğmeyeceğini örgütlülüğüyle, mücadele ve direnişiyle her alanda isyanıyla göstermiştir.

Son 2.5 yıldır ilan edilen OHAL, aslında AKP-MHP faşist ittifakının darbe mekaniğinin devam ettirilme çabasıdır. OHAL ile birlikte KHK’lerle yönetilmeye çalışılan ülke aslında daha çok sorun ve hukuksuzluklar sarmalına sokulmuş durumdadır.

'İMRALI SİSTEMİ YIKILMALI'

Yine darbe mekaniğine sürekli dikkat çeken Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerinde ağırlaştırılmış tecrit aslında onun şahsında tüm Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan halklarına yönelik uygulanan bir tecrittir. Dolayısıyla tüm toplumsal kesimlere uygulanan bu tecridin kırılmasının İmralı sisteminin yıkılmasından geçtiğini belirtmek isteriz.

Claralar, Saralar, Sêvêler, Arin Mirkanlar ve Avesta Xabur yoldaşların öncülüğünde yükselen özgürlük mücadelemizi her geçen gün daha da yükselterek bu mirası sahiplenme kararlılığında olduğumuzu belirtmek isteriz."

EFRÎN SELAMLANDI

DTK, açıklamasının sonunda Efrîn direnişini selamlarken, şunları ifade etti:

"Kadın öncülüğünde komünal yaşam ilkeleri esas alınarak gerçekleştirilen Rojava devrimini ve Çağın Direnişi olarak tarihte yer alacak olan Efrîn direnişini selamlıyoruz.

Bunca yaşanan baskı, zulüm, asimilasyon, tek tip, katliam ve savaş politikalarına karşı mücadele ve direniş ruhunu birlikte örgütlenerek yükselteceğimize ve mutlaka kazanacak olanın bizler olacağına olan inancımızla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz!"