Düşman hukukuyla ölüme terk

Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Başak, AKP-MHP hükümetinin kendince bir ‘terör’ tanımı yaparak salgının kol gezdiği bir dönemde binlerce insanı ölüme terk etttiğini söyledi.

Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Kınyas Başak, binlerce siyasi tutsağın yeni yasanın kapsamı dışında bırakılmasının düşman hukuku dışında bira izahı olmadığını vurguladı.

ANF’ye konuşan Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Kınyas Başak, AKP hükümetinin uzun vadede toplumun güvenliğini riske edecek bir kararı Meclis’ten geçirdiğini söyledi. Söz konusu ‘kısmi af’ın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Başak, “AKP-MHP iktidarı kendince bir ‘terör’ tanımı yaparak özellikle salgının kol gezdiği bugünlerde binlerce insanımızı da ölüme terk etmiştir” dedi.

Daha önce çıkarılan böylesi infaz düzlenmelerinde eski ‘Hizbulkontra’ mensuplarının serbest bırakıldığını hatırlatan Başak, şöyle devam etti: “Amaç açıkça yandaş katili, teröristi, cinsel saldırganları koruma altına almaktır. Cezaevlerinde yaşanacak olumsuzlukların müsebbibi AKP hükümeti olacaktır. Demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya ve cezaevinde bulunan binlerce siyasi tutsak ile dayanışmaya çağırıyorum.”

Bu düzenlemeyle Kürtlere karşı ortaya konulan düşman hukukunun da gözler önüne serildiğini kaydeden Başak, Binlerce siyasi tutsağın bu düzenlemenin dışında bırakılmasının başka geçerli bir sebebi var mı?” diye sordu.