'Düşman ne yapsa da gerillayı engelleyemez'

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın başarılı eylemleri devam ediyor. YJA Star'lı Ciwan Cûdî ve HPG'li Ronî Arbaba, "Düşman ne yaparsa yapsın gerillayı engelleyemez" dedi.

Türk devletinin saldırılarına karşı Cenga Heftanîn direnişini başlatan HPG ve YJA Star gerillaları, Cenga Xabur hamlesi ile direnişi daha da büyüttü.

İşgalci Türk devleti, 2019 yılından bu yana Haftanîn bölgesinde yoğun bir operasyon yürütürken, tüm saldırılara karşı HPG ve YJA Star gerillaları da işgalci orduya karşı aralıksız bir şekilde eylemler gerçekleştiriyor.

YJA Star gerillası Ciwan Cûdî, işgal saldırılarının başlangıcından bu yana bölgede savaştığını belirterek, "Düşmanın amacı gerilla güçlerini tamamen ortadan kaldırmak olduğu için tüm Medya Savunma Alanları’na saldırdı. Bu yüzden saldırılar çok sert gelişti ama başlangıçtan bu yana gerillalar da işgalcilere karşı büyük bir kahramanlıkla savaşıyor. Bazı tepeler ele geçirilmiş olabilir, ancak şu ana kadar eylemlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Heftanîn'de özgürlük savaşçılarını yok etmek istediler ama bu hedefe ulaşamadılar. 'Biz her yeri kapatmışız, kuş bile uçamaz' diyorlar ama gerillalar bu yıl yaptıkları eylemlerde, düşman farkına bile varmadan içlerine girip onlara karşı hareket edebildiğini gösterdi.

Bu şekilde düşmana büyük darbeler vuruldu. Gerilla düşmanın dağlarımızda bu kadar rahat dolaşmasına asla izin vermeyecek. Kürdistan'ın sahibi değiller işgalciler, buraların sahibi Kürt halkıdır. Bu yüzden gerilla gücü asla yok olmayacaktır. İşgalciler bir çok alana saldırdı fakat gerilla tarz ve taktikleri ile düşmanı şoka uğrattı. Ne yaparlarsa yapsınlar gerillayı bitiremeyeceklerini çok iyi bilsinler. Gerillalar hiç ummadıkları yerden çıkıp onlara darbe vuracaktır" diye konuştu.

 

DÜŞMAN GERİLLAYI YOK EDEMEZ

HPG gerillası Ronî Arbaba ise, Türk devletinin Heftanîn'de varlığını korumak istediğini ancak gerillaların buna izin vermeyeceğini belirtti. Heftanîn'in stratejik bir bölge olduğuna dikkat çeken gerilla Arbaba, bu yüzden düşmanın bu bölge üzerinde uzun vadeli planlar yaptığını kaydetti. Düşmanın her tepede karakol inşa ettiğini, tüm teknik araçları kullandığını vurgulayan Ronî Arbaba, buna karşı gerillaların ise PKK ruhu ile direndiğini ifade etti.

Cenga Xabur hamlesi çerçevesinde bir çok başarılı eylem yaptıklarını söyleyen HPG'li Ronî Arbaba, devamla şunları belirtti: "Qertel ve Sîpan tepesindeki eylemler de bunlardan birkaçıydı. Düşman gerillaların işgal bölgesinde böylesine başarılı bir operasyon gerçekleştireceğini hiç tahmin etmiyordu.

'Bu kadar yerimiz var, mobesse ve termallerimiz var ama gerillalar nasıl buraya gelip eylem yapabiliyor' diyorlar. Ama gerillalar düşmanın işgal ettiği her alana gidip eylem yapabiliyor. Düşmana, 'Ne yaparsanız yapın gerillaları yok edemezsiniz, biz ne istersek yaparız, gerillanın hareket etmesini durduramazsınız' mesajını verdik. Gerillada başarı ruhu var. Sürekli kendini yenilemekte ve işgalcilere ağır kayıplar vermektedir."