'Düşmanı Kürdistan'a ayak bastığına pişman edeceğiz'

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırısına ilişkin konuşan gerilla HPG gerillaları, "Düşmanı Kürdistan topraklarına ayak bastığına pişman edeceğiz" dedi.

Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. HPG gerillaları da saldırılara Bazên Zagrosê devrimci hamlesi ile yanıt veriyor. HPG gerillaları Dilgêş Başkale ve Akîf Arîn, Bazên Zagrosê hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bazên Zagrosê hamlesi ile Türk devletine darbe vurmak istediklerini belirten HPG gerillası Dilgêş Başkale, "Bu hamle ile düşmanı Kürdistan topraklarına ayak bastığına pişman etmek istiyoruz. Bütün arkadaşlar bu doğrultuda yoğunlaşıyor. İnanıyorum ki bunun sonucunda düşmana büyük darbeler vuracağız" diye konuştu.

Türk devletini Zap'ta bozguna uğratmayı hedeflediklerini söyleyen HPG gerillası Akif Arîn ise şöyle konuştu: "Direniş mevziisinde bulunan tüm arkadaşları selamlıyorum. Bu yıl düşman ile aramızdaki savaşın final yılı olacaktır. Kürdistan gerillası olarak halkın beklentilerine cevap olacağız. İmralı'daki ağır tecridi sonlandırarak, önderliğimizle özgür bir yaşamı inşa edeceğiz."