Emek ve Demokrasi Platformu, Şenyaşar'ı ziyaret etti

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Meclisi, direnişini sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde başlattığı nöbet eylemi 81. gününde. Amed Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Meclisi, adliye önüne gelerek aileye destek ziyaretinde bulundu. Emine Şenyaşar, kendisiyle dayanışma içinde olan kadınlara yaşadıklarını aktardı.

'ÇOK DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE ETMELİYİZ'

Eğitim Sen Amed 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Zuhal Sezen, şunları söyledi: "Sözün bittiği yerdeyiz. 3 yıldır hâlâ adalet yerini bulmadı. Hukukun hantallığını görüyoruz. Hukuk sadece güçlüler için mi işliyor? Yurttaşlar neden hukuktan yararlanamıyor? Biz anneler ve kadınlar olarak Emine Anne'nin acısını hissediyoruz. Kürtler olarak ikinci sınıf muamelesi görmemek için zaten mücadele ediyoruz. Ancak kadınlar olarak iki kat mücadele etmek zorundayız. Kürt kadınları olarak çok daha güçlü mücadele vermek zorundayız ve veriyoruz. Adalet yerini buluncaya kadar ailenin yanında olmaya devam edeceğiz."


Dayanışmanın önemine dikkat çeken Ferit Şenyaşar, “Annemle birlikte burada olmaya devam edeceğiz. Adalet mücadelemizi de dayanışmayla sürdüreceğiz” dedi.