Emek ve demokrasi şehitleri Maxmur’da anıldı

Emek ve demokrasi şehitleri Ahmed Mijini ve Sofi Emin Mijini, Maxmur'da anıldı.

Emek ve demokrasi şehitleri, 7 Şubat’ta yaşamını yitiren Ahmed Mijini ve 1 Mart’ta yaşamını yitiren Sofi Emin Mijini için Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) anma töreni düzenledi.

Şehit Aileleri Derneği’nde düzenlenen anma töreni saygı duruşuyla başladı.

'SON NEFESLERİNE KADAR MÜCADELE ETTİLER'

Anma töreninde konuşan Öğretmen Abdullah Mijini, her iki aileye başsağlığı dileyerek, “Her iki şehidimiz de Botan’dan Maxmur’a gelerek 40 yılı aşkın bir süre boyunca Kürt davası için mücadele etti. Bu şehitler sayesinde kendimizi ve davamızı tanıdık. Her iki şehidimiz de bütün çalışmalarda yer alarak son nefeslerine kadar mücadele ettiler. Hiçbir şekilde düşmana boyun eğmediler” dedi.

'DAVALARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İştar Meclisi Koordisnasyon Üyesi Nuran Sezgin tüm özgürlük kahramanlarını anarak başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Duhok’ta Kuzey Kurdistanlı bir yurtsever katledildi. Kendisini saygıyla anıyor, yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz. Sofi Emin tüm hayatını Kürt davasına adayarak sağlık alanında çalışmalar yürüttü. Ahmed Mijini de aynı şekilde hayatını çalışmalara adadı. Maxmur halkı olarak Emin ve Ahmed gibi yoldaşların verdiği emekten gurur duyuyoruz.”

Şehit Ahmed’in ailesi adına konuşan Nezir Mijini, “Her iki şehit yıllarca bu davaya emek verdi. Metina, Garê, Heftanin ve onlarca farklı yerde çalışma yürüttüler. Maxmur’da da çalışmalarına devam ettiler. Bizler de şehitlerimizin izinden sonuna kadar gideceğimizin ve davalarının takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” diye belirtti.

'BABAM DAVASINDAN ASLA VAZGEÇMEDİ'

Şehit Sofi Emin’in ailesi adına konuşan oğlu Xurşid Mijini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Maxmur halkına başsağlığı dileyerek, “Babam çok zorluklar yaşadı ama davasından asla vazgeçmedi. Kuzey Kurdistan’da evlerimiz yakıldı, Güney Kurdistan’a geldik. Burada son nefesine kadar çalışmalarını sürdürdü. Çocukları olarak sonuna kadar babamızın izinden gideceğiz. Babamızın şehadetinden gurur duyuyoruz” dedi.