Emine Şenyaşar ve oğlu şiddet uygulanarak gözaltına alındı!

Direnişteki Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, şiddet uygulanarak gözaltına alındı!

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın direnişi Urfa'daki önünde 73 gündür devam ederken, aile şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

 Emine Şenyaşar, eylemdeki konuşmasında, "Bu katliama sessiz kalan vebalini elbet bir gün ödeyecektir. Polisler bizi adliye binasından dışarıya çıkarıyor. Tüm kayıtlarımız el birliği ile gizleniyor. Benim çocuklarım bilinçli bir şekilde öldürüldü. Nerede görülmüş insanların hastanede katledildiği. Bu katliama kimse ortak olmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

İnsanlık suçunun işlendiğini belirten Ferit Şenyaşar ise katliamı yapanların belli olduğunu ifade ederken, hastanedeki güvenlik kameralarını hatırlattı. Şenyaşar, "Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı şuan bu dosyanın üstünü örterek suç işliyor. Adalet sağlanmayana kadar buradan ayrılmayacağız. Her şeyi göze almışız. Adalet gelene kadar burada olacağız" şeklinde konuştu.

Eylem sonrası Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, polisler tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

 Ailenin sanal medya hesabı üzerinden video paylaşılarak, şu açıklama yapıldı: "Adalet nöbetimize devam ederken annem ve beni hukuka aykırı şekilde gözaltına aldılar. Adliye önünde ekip aracına zorla bindirildik ve bizi bu halde bekletiyorlar. Zulüm değil adalet istedik. Bize reva görülen adalet bu mu?"