Emine Şenyaşar yine ifadeye çağrıldı

Anne Emine Şenyaşar, 11. kez ifadeye çağrıldı. Şenyaşar, savcılıktaki sorulara "Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü" diye cevap verecek.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 288. gününde sürüyor.
Emine Şenyaşar ve Ferit Şenşayar, adliye önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelerek nöbeti başlattı. Nöbetin başlamasından kısa bir süre sonra, ailenin yanına gelen polis, Anne Emine Şenyaşar’ı 11. kez “Kamu görevlisine hakaret” ettiği iddiasıyla savcılığa ifade vermek için adliyeye çağırdı.
Ferit Şenyaşar, annesinin savcılıkta sorulan bütün sorulara, “Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü" diye cevap vereceğini söyledi. Anne ve oğlu, “ifade vermek” için avukatları ile adliye binasına geçti.

'SOĞUKTAN DONSAK DA DİRENECEĞİZ'

Şenyaşar Ailesi, sanal medya hesabından Vali Abdullah Erin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın sanal medya hesapları etiketlenerek, "Evde oturup zulüm altında yaşayacağımıza Şanlıurfa Adliyesi önünde soğuktan donmayı tercih ederiz. Bu da Türkiye'de hukuktan, adaletten bahsedenlerin ayıbı olsun" mesajını verdi.