Eş Başkan Yıldırım'dan kayyuma: Sizi buradan atacağız!

Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım, kayyuma karşı "Sizi buradan atmadan makam odasına oturmayacağız, sizi tanımayacağız" diye tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde AKP darbesi ile el konulan belediyelerden DBP'li Mazıdağı Belediyesi'ne Hetvan köyü muhtarı Vahit Çakal isimli bir kişi kayyum olarak atandı.

Belediyeye baskın yapıldığı sırada belediye binasına gelen Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım, burada kayyum Çakal ve ilçe kaymakamı ile karşılaştı. Zorla el konulan Eş Başkanlık makamında oturan Çakal ve ilçe kaymakamı Yıldırım ile konuşmak isteyince, Yıldırım'ın sert tepkisi ile karşılaştı.

Yıldırım, kaymakam ve kayyum Çakal'a dönerek "Siz bu makamı gaspettiniz, halkın iradesine darbe ile el koydunuz. Sizi bu makam odasından atmadan burada oturmayacağız" diyerek tepki gösterdi. 

'MÜCADELEMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK'

Yıldırım, daha sonra belediye binası önüne gelen halkın yanına giderek, kısa bir konuşma yaptı. Halkın belediyesine el konulmasına karşı direneceğini söyleyen Yıldırım, halk ile birlikte mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. Halk, Yıldırım'ın sözlerini coşku ile karşıladı ve kayyumu tanımayacağını bir kez daha ifade etti.