Eylemci tutsaklar cezalandırılıyor

Van TUHAY-DER Cezaevleri Takip Komisyonu Üyesi Kenan Kara, açlık grevi eylemini sürdüren tutsaklara yönelik hücre ve disiplin cezalarının arttığını söyledi.

TUHAY-DER’den Kenan Kara, salgının bahane edilerek, tecridin tüm cezaevlerinde uygulandığını belirtti.

Van, Erzurum, Ağrı ve Muş cezaevlerinde süren açlık grevlerini ve tutsaklara yönelik baskıları ANF’ye değerlendiren Van TUHAY-DER Cezaevleri Takip Komisyonu Üyesi Kanan Kara, amaçlarının tutsakların sesini ve sorunlarını duyurmak olduğunu, ancak çok büyük engellerle karşılaştıklarını söyledi. Siyasi tutsakların aileleriyle olan kısıtlı görüşmeleri sayesinde bilgiye ulaşabildiklerini aktaran Kara, “TUHAY-DER olarak Van’dan Erzurum’a kadar serhat bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız tutsakların sesini ve sorunlarını duyurmaktır. 7 aydır açlık grevi sürüyor. Açlık grevi eylemine karşılık henüz bir adım atılmaması bizi de endişelendiriyor” dedi.

Açlık grevinin, sadece tutsakları değil, bütün bir toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Kara, tüm toplumsal kesimlerin de açlık grevine ses vermesi gerektiğini kaydetti.

Özellikle salgın sürecinde bütün cezaevlerinde, her tutsağa tecrit dayatıldığını söyleyen Kara, şunları dile getirdi: “Açlık grevine giren tutsaklar hücre cezasına çarptırılıyor, tecrit uygulanıyor ve bütün haklardan mahrum bırakılıyor. Tutsakların makul taleplerinin kabul edilmesi gerekiyor.”