‘Eylemim özeleştirimdir’

10 Haziran günü Şırnak Merkez’e bağlı Dağkonak köyünde fedai eylemi yapan HPG gerillası Bahoz Colemerg, mektubunda özyönetim direnişinde katledilenlerin intikamını almak istediğine vurgu yaptı.

AKP hükümeti tarafından 24 Temmuz 2015 yılında gerilla alanlarına dönük kapsamlı hava ve kara hareketi düzenlenirken, öz savunma direnişi sergileyen Kürdistanlılara yönelik ise toplu katliamlara varan uygulamalarda bulunulmuştu. Gelişen saldırılara karşın halk savunma birlikleri (HPG, YJA-STAR, YPS, YPS-JİN) tarafından karşılık verilmiş ve Türk devletinin birçok kurumuna eylemler gerçekleştirilmişti.

Özellikle Kürdistan bölgesine yönelik Türk devletinin saldırıları artınca birçok gerilla gücü de buna cevap olarak fedai eylem gerçekleştirmişti. Fedai eylem gerçekleştiren gerillaların duygu ve düşüncelerini, eylem amacını ifade eden mektupları, Halk Savunma Merkez Karargahı tarafından ajansımızla paylaşıldı.

‘HALKIMIN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORUM’

Bahoz Colemerg (Naci Bozkurt) isimli HPG gerillasının 10 Haziran günü, Şırnak merkeze bağlı Dağkonak köyü (Kêlika Rêzak) civarında bulunan askeri bir noktaya yönelik bomba yüklü araç ile fedai eylem gerçekleştirdiği eylemde 20’den fazla asker öldürülmüş, karakolda bulunan birçok araç da darbelenmişti.

1994 yılında Colemerg’de dünyaya gelen Bahoz Colemerg (Naci Bozkurt) isimli gerilla 2010 yılında özgürlük mücadelesine katılım gerçekleştirir. Birçok alanda mücadele veren Bahoz Colemerg son olarak özyönetim direnişlerinde aktif olarak savaşır. Gerçekleştirilen katliamlara karşı eylem kararı alan gerilla Bahoz, mektubunda bu durumu şöyle dile getirir: “Şırnak’taki direniş, kararlılık, bağlılık zafere ulaştı. Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, özyönetim direnişinde bulunan yoldaşlarımızın hepsi şehit düştü. Bunun verdiği sorumluluk ile yoldaşlarıma, halkıma borçlu olduğumu hissediyor ve eylem kararımı veriyorum. Eylem yeri olarak Şirnex ve Gundikê Mele arasında bulunan Kêlika Rezak tepesini seçtim. Bunun için fedai eylem önerisinde bulundum.”

Mektubunun devamında özyönetim direnişinde katledilenlerin intikamını almak istediğine vurgu yapan Bahoz Colemerg, bunun en büyük özeleştiri olacağına dikkat çekiyor. “Cizre’deki, Silopi’deki, Şırnak’taki, Hezex’teki annelerimizin, kardeşlerimizin ve arkadaşlarımızın intikamını almak istiyorum. İntikamımızı alacam o alçaklardan; bırakmayacağım o alçakları bu Kürdistan’da. Onun için de Önderliğe, şehitlere, halkıma, partiye verebileceğim en büyük özeleştirimdir.”

MEKTUPTAN BİR KESİT…

“Direniş ve fedakarlık içimize kazınsın, özgürlük Kürdistan halkınındır” sloganları ile mektubuna son veren gerilla Bahoz Colemerg yüreğinden kaleme dökülemeyen birçok şeyin olduğunu ve yoldaşlarının onu tamamlamasını ekliyor. İşte gerilla Bahoz Colemerg’in mücadele yoldaşlarına yazdığı birkaç cümlede direniş, bağlılık anlatan özlü mektubundan bir kesit:

“Ben Bahoz Hakkari. 1994’de Hakkari’de doğdum. 2010’un sonbaharında katıldım. PKK’de yaşamını özgürlüğün, hakikatin, yoldaşlığın, militanlığın, kısacası aklınıza gelebilecek her şeyin anlam ve özüne vardım. Gerçekten de anladım ki bir insan nasıl en büyük bir şekilde yaşar. Önderliğin ve şehit düşen arkadaşların verdiği emeklerin sonucunu gördüğümde bir sarsılma yaşadım. Bunun için de kendi kendime dedim ki ‘Bahoz, bundan sonra doğru dinle, doğru konuş, doğru anla, doğru pratik ve doğru fedai olman gerekir.’

Katılmadan önce hiçbir zaman kitap okumadım. Bir gün kardeşim bir kitap getirdi. Kasırga Taburu adlı bir kitaptı. Bu kitabı ilk günlerde günde bir saat okuyordum. Günler geçtikçe daha fazla okumak istiyordum. Bunun için de sınıfta, eğitim aralarında, evde, boş olan bütün zamanımı bu kitaba verdim. Bu kitap gerillanın bir taburunun yaşamını anlatıyordu. Zaten kitabı bitirdiğimde katılma arayışına düştüm. Daha sonra 2010 sonbaharında katıldım. Öncü yoldaşların yaşam tarzına baktığımızda, insana kendi kendini parti süzgecinden geçirme gerekliliğini hissettiriyor.

Şırnak’taki direniş, kararlılık, bağlılık zafere ulaştı. Ancak düşman özyönetim direnişi gösteren savunma birliklerini, halkı vahşice katliamdan geçirdi. Yoldaşlarımın intikamını almak benim için büyük bir görevdir. Bunun için de Şırnak ve Gundikê Mele arasındaki Kêlika Rezak Tepesi’ne bombalı araç ile fedai eylem yapmak için öneride bulundum.

Gittim, keşif ettim. Uygundu. Ama onun yukarısında bir tane daha karakol var. Bu karakolda bir tank ve bazen 2-3 zırhlı araç var. Burada eylem yapmak için yoğunlaştım. Kararımı verdim ki fedaice bir eylem olması gerekir. Tabii ki herkes sanıyor aşağıdaki tepede eylem yapacağım. Bunun için de kimseye fark ettirmedim. Cizre’deki, Silopi’deki, Şırnak’taki, Hezex’teki annelerimizin, kardeşlerimizin ve arkadaşlarımızın intikamını almak istiyorum. İntikamımızı alacam o alçaklardan; bırakmayacağım o alçakları bu Kürdistan’da. Bu eylem Önderliğe, şehitlere, halkıma, partiye verebileceğim en büyük özeleştirimdir.

Özgürlük Kürdistan halkınındır!

Direniş ve fedakarlık içinize kazınsın!

Ya güzellikle bırakırsın gidersin ya da biz seni Kürdistan topraklarından men ederiz!

Bijî Serok Apo!

Bê Serok Jiyan Heram e!

NOT: İçimde kalemin ucundan deftere dökmediğim bir sürü şey var. Onu da beni tanıyan arkadaşlar anlatsın.

Devrimci Selam ve Saygılarla...

09.06.2016

BAHOZ HAKKARİ” 

...