Felah Salih: PKK terör örgütü değil teröre karşıdır

PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına destek veren siyasi gözlemci Felah Salih, "AB ülkeleri ikiyüzlü politikalardan vazgeçmeli ve PKK'yi listeden çıkarmalı. Çünkü PKK terör örgütü değil teröre karşıdır" dedi.  

PKK'nin "terör" listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya Güney Kürdistan'dan da siyasilerin, aydınların, sanatçıların ve siyasi gözlemcilerin desteği artıyor.

Kampanyaya destek veren isimlerden biri olan siyasi gözlemci Felah Salih, PKK'nin çıkış sürecine dikkat çekti. 

Türk devletinin Kuzey Kürdistan'da yaptığı zulüm ve Kürt halkına yönelik soykırım politikalarından kaynaklı PKK'nin kurulduğunu hatırlatan Salih, "PKK tarihine bakıldığında, kurulduğu günden bu yana insan haklarını ve doğayı savunmuştur. PKK artık dünyada tanınan ve kabul edilen bir hareket oldu. Buna göre yaklaşılmalı. Eğer PKK'nin mücadelesini ve Türk devletinin yaklaşımını yan yana getirirsek o zaman kimin terörist olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılır. Türk devleti Kürt halkına terör estiren bir devlettir. PKK de terör örgütü değil tam tersi teröre karşı mücadele eden bir harekettir" diye konuştu. 

TÜRK DEVLETİ PKK YETKİLİLERİ İLE MASAYA OTURMALI

Türkiye'nin PKK ile diyalog masasına oturması gerektiğini vurgulayan Salih şunları ekledi:  "Tarihe ve geçmiş tecrübelere baktığımızda ortaya çıkan sonuca göre ne olursa olsun Türkiye PKK ile diyalog masasına oturmalıdır. PKK, Kürtleri temsil ediyor. Barış olursa ve PKK terör listesinden çıkarılırsa Kürt halkının hakları garanti altına alınır, Türkiye'de de huzur ve demokrasi sağlanır. 
PKK'yi terör listesinden çıkarmak tüm aydınların ve özgürlükçü güçlerin görevidir. PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya daha fazla destek vermek gerekiyor. Bence bu, insanlık görevinden de öte ahlaki bir görevdir. Bunun için de herkes üzerine düşen rolü oynamalı ve PKK'nin listeden çıkarılması için baskı kurmalıdır. Çünkü PKK'nin terör listesinden çıkarılması bölge halklarının da yararınadır."